Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi a cucerit al cincilea său Balon de Aur

Lionel Messi a cucerit al cincilea său Balon de Aur

Lionel Messi a cucerit al cincilea său Balon de Aur
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
11 Ian 2016   •   21:07

Jucătorul argentinian Lionel Messi a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului 2015, acordat de FIFA și revista France Football, luni seara, în cadrul unei gale, la Palatul Congreselor din Zurich (Elveția), scrie Agerpres.

Pentru atacantul echipei FC Barcelona este al cincilea trofeu Balonul de Aur din carieră, un record, după ce și-a mai adjudecat acest titlu în 2009, 2010, 2011 și 2012.

Messi (28 ani), care și-a trecut în palmares anul trecut campionatul, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a cluburilor cu FC Barcelona, a câștigat disputa pentru Balonul de Aur cu portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) și cu brazilianul Neymar, coechipierul său de la Barcelona.

Leo Messi a obținut 41,33% din voturi, fiind urmat la distanță de Cristiano Ronaldo (27,76%) și de Neymar (7,86%).

Lionel Messi are un palmares de invidiat, care cuprinde 7 titluri de campion al Spaniei, 3 Cupe și 7 Supercupe ale Spaniei, 4 trofee ale Ligii Campionilor, 3 Supercupe ale Europei și 3 Campionate Mondiale ale cluburilor, toate cucerite cu gruparea "blaugrana", la care s-a format ca jucător și la care și-a petrecut întreaga carieră.




×
Subiecte în articol: Lionel Messi FC Barcelona
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close