Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi: Nu voi pleca niciodată de la Barca. Clubul mi-a schimbat viaţa

Lionel Messi: Nu voi pleca niciodată de la Barca. Clubul mi-a schimbat viaţa

Lionel Messi: Nu voi pleca niciodată de la Barca. Clubul mi-a schimbat viaţa
14 Apr 2010   •   17:00


Lionel Messi a risipit speranţele unor cluburi precum Chelsea, Manchester City sau Inter Milano că l-ar putea transfera într-o zi pe argentinian, insistând asupra faptului că doreşte să rămâne pentru tot restul vieţii la Barcelona.

Messi, în vârstă de 22 de ani, a petrecut 10 ani la Barcelona, sosind aici la vârsta de 12 ani de la echipa de tineret a Newell's Old Boy's, în 2000. Era atât de mic încât Barcelona a plătit pentru un tratament de înlocuire a hormonului de creştere pentru a se asigura că talentatul atacant va putea scrie istorie ca jucător profesionist.

În primii 5 ani, Barcelona l-a crescut pe Messi până când, la vârsta de 17 ani, Frank Rijkaard l-a convocat la prima echipă. Restul, cum se spune, este istorie. Sub conducerea lui Pep Guardiola, Messi a câştigat aproape orice trofeu la nivel de club, dar spune că dacă nu primea ajutorul clubului nu s-ar fi dezvoltat în cel mai bun jucător al lumii.

"Dacă voi juca vreodată în Premier League? Am zis că vreau să rămân la Barcelona pe viaţă. Voi sta aici până când nu mai sunt dorit. Le datorez celor de la Barcelona mai mult decât faptul că mi-au dat o şansă - le datorez totul pentru că mi-au schimbat viaţa. La Newell's Old Boys eram într-o situaţie în care nu aş fi putut fi jucător profesionist".

"Tatăl meu a fost nevoit să se angajeze în trei locuri, dar facturile medicale în Argentina erau foarte scumpe şi nu nu permiteam tratamentele şi nicio echipă de acasă nu era pregătită să rişte să ni le plătească. Barcelona a făcut asta şi mi-a mutat toată familia în Spania. Cum aş putea să părăsesc un club care a făcut asta pentru mine şi de ce aş vrea să plec de la un club care joacă fotbal ca Barcelona?", a spus Messi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lionel Messi FC Barcelona
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close