Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lukaku - 16 ani, 15 goluri. Cel mai tânăr golgeter din istoria campionatului belgian (VIDEO)

Lukaku - 16 ani, 15 goluri. Cel mai tânăr golgeter din istoria campionatului belgian (VIDEO)

Lukaku - 16 ani, 15 goluri. Cel mai tânăr golgeter din istoria campionatului belgian (VIDEO)
22 Mar 2010   •   12:27


Atacantul lui Anderlecht, Romelu Lukaku, a devenit la 16 ani şi zece luni cel mai tânăr golgeter din istoria campionatului belgian de fotbal, în condiţiile în care duminică s-a încheiat sezonul regulat al ediţiei 2009/2010.

Lukaku a înscris 15 goluri în 28 de partide şi a contribuit decisiv în plasarea echipei Anderlecht pe primul loc în Belgia, înaintea disputării play-off-ului.

Speranţa fotbalului belgian, atleticul Lukaku (1,90 metri, 94 de kilograme) a devenit revelaţia sezonului în Belgia, iar selecţionerul Dick Advocaat l-a convocat deja la echipa naţională. Comparat cu ivorianul Didier Drogba de la Chelsea, Lukaku este deja urmărit de mai multe cluburi mari din Europa, dar jucătorul a anunţat că va mai sta un sezon la Anderlecht.

Alături de clubul din Bruxelles, în play-off s-au mai calificat echipele Club Brugge, Gent, Kortrijk, Saint-Trond şi Zulte-Waregem. Cele şase cluburi vor disputa partide tur-retur, în clasament fiind contabilizate şi rezultatele obţinute în sezonul regulat. Anderlecht va începe cu 35 de puncte, Club Brugge cu 29, Gent - 25, Kortrijk - 23, iar Saint-Trond şi Zulte-Waregem câte 21.



Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close