Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester United învinge cu 4-1 pe Schalke şi se califică în finala Ligii Campionilor

Manchester United învinge cu 4-1 pe Schalke şi se califică în finala Ligii Campionilor

Manchester United învinge cu 4-1 pe Schalke şi se califică în finala Ligii Campionilor
04 Mai 2011   •   23:36

Manchester United a câştigat şi returul semifinalei de Liga Campionilor cu Schalke, scor 4-1, şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor, care va avea loc pe 28 mai, pe stadionul Wembley.

 
La avantajul acelui 2-0 din tur, Sir Alex Ferguson şi-a permis să trimită pe teren o echipă de rezerve, cu Evans, Gibson sau Valencia în formula de start, cu Evra, Vidic, Giggs şi Hernandez pe bancă, în timp ce Rio Ferdinand şi Rooney nici măcar nu au fost trecuţi pe foaia de joc. Această siguranţă era să-l coste pe managerul scoţian, Farfan ratând prima ocazie a meciului în minutul 7, când a şutat puţin pe lângă poartă.
 
United a trecut însă repede la conducerea jocului şi, după câteva raiduri prin careul lui Neuer, Valencia a deschis scorul finalizând cu sânge rece o pasa a la Xavi primită de la Gibson. „Diavolii” şi-au dublat avantajul peste cinci minute, cei doi jucători care au lucrat primul gol făcând schimb de roluri: Valencia assist, Gibson înscrie cu un şut puternic care i-a dat mâinile peste cap goalkeeperului lui Schalke.
 
Cu orice fel de emoţie privind soarta calificării îndepărtată definitiv, Manchester şi-a permis un moment de relaxare. A profitat Jurado, care l-a învins pe Van der Sar cu un şut imparabil cu zece minute înainte de pauză.
 
În repriza a doua, Schalke a fost mai prezentă în jumătatea englezilor, dar ocaziile cu adevărat importante au lipsit. United nu a mai forţat decât atât cât a fost nevoie, dar atunci când a făcut-o tabela s-a modificat din nou. Anderson a marcat o dublă în numai patru minute şi United şi-a confirmat superioritatea clară pe ansamblul celor două manşe, ducând scorul general la 6-1.
 
Manchester United se califică pentru a treia oară în ultimele patru sezoane în finala Ligii Campionilor, acolo unde o va întâlni pe Barcelona. Momentul revanşei pentru Sir Alex Ferguson şi elevii săi, care au pierdut ultimul act din 2009 împotriva catalanilor.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close