Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Messi a mai cucerit un "trofeu": A devenit cel mai bine plătit fotbalist, în faţa lui Beckham şi Ronaldo

Messi a mai cucerit un "trofeu": A devenit cel mai bine plătit fotbalist, în faţa lui Beckham şi Ronaldo

Messi a mai cucerit un "trofeu": A devenit cel mai bine plătit fotbalist, în faţa lui Beckham şi Ronaldo
23 Mar 2010   •   20:08


Lionel Messi, care duminică a uimit lumea întreagă cu un hattrick ce l-a propulsat la cota de 11 goluri în cinci meciuri, a obţinut încă un loc de top, după ce s-a clasat pe primul loc într-un clasament al celor mai bine plătiţi fotbalişti. Messi, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria fotbalului, i-a întrecut pe David Beckham, 30,4 milioane de euro, şi Cristiano Ronaldo, 30 de milioane de euro.

Topul, publicat de săptămânalul France Football, estimează venitul anual al lui Messi la 33 de milioane de euro, luând în considerare un salariu de bază de 10 milioane de euro, 4 milioane de euro în bonusuri şi 19 milioane de euro de la sponsori precum Adidas, Pepsi, Gillette, Gatorade, Air Europa, Konami, Danone, Telefonica, ESPN, Damm etc.

Messi a fost uimitor anul trecut pentru Barcelona, cucerind şase trofee diferite, şi a fost votat "Jucătorul Anului" în ancheta FIFA, "Fotbalistul Anului în Europa", în ancheta France Football şi "Fotbalistului Anului 2009", în ancheta World Soccer magazine. Messi a înscris 114 goluri în 199 de meciuri pentru Barcelona în toate competiţiile, de la debutul său în sezonul 2004/2005.

Iată clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti:

1. Leo Messi (Barcelona, Arg) ¤33m;
2. David Beckham (LA Galaxy, Ang) ¤30.4m;
3. Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Por) ¤30m;
4. Kaka (Milan, Bra) ¤18.8m;
5. Thierry Henry (Barcelona, Fra) ¤18m;
6. Ronaldinho (Milan, Bra) ¤17.2m;
7. Carlos Tevez (Manchester City, Arg) ¤15.4m;
8. Zlatan Ibrahimovic (Barcelona, Sue) ¤14.5m;
9. Frank Lampard (Chelsea, Ang) ¤14.2m;
10. Samuel Eto?o (Internazionale, Cam) ¤13.8m

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lionel Messi
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close