Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mourinho pune piciorul în prag la Madrid: "Raul pleacă iar jucătorii trebuie să înveţe să se apere"

Mourinho pune piciorul în prag la Madrid: "Raul pleacă iar jucătorii trebuie să înveţe să se apere"

Mourinho pune piciorul în prag la Madrid: "Raul pleacă iar jucătorii trebuie să înveţe să se apere"
Sursa foto: jose mourinho
27 Mai 2010   •   11:35

Jose Mourinho nu se teme să facă schimbări, chiar şi la cel titrat club al lumii, şi anunţă va impune multe reguli noi la Real Madrid. Pe lângă faptul că a spus că va renunţa la simbolurile Raul şi Guti, Mourinho nu vrea ca nici un conducător să se amestece în treburile lui şi urmează să dicteze politica de transferuri. Dacă până acum madilenii cumpărau numeroşi jucători ofensivi scumpi în fiecare perioadă de transferuri, Mourinho vrea patru jucători defensivi şi nu agreează achiziţiile pe sume exorbitante.
"Real Madrid va fi o echipă echilibrată. O echipă care joacă pentru a câştiga trofee tebuie să fie conştientă de calităţile şi defectele sale şi trebuie să lucreze ca o echipă. O echipă care vrea să câştige trofee trebuie să câştige partide şi o echipă care vrea să câştige partide trebuie să joace bine. Trebuie să muncim mult. Realul meu va fi o echipă care va juca pe atac şi va câştiga. Voi veni la Real cu umilinţă, pentru că este cel mai mare club din lume", a declarat Mourinho pentru cotidianul spaniol As.
Portughezul vrea să facă încă de pe acum clar faptul că nimeni nu îşi va depăşi atribuţiile, chiar dacă numele lui este Jorge Valdano. Directorul sportiv al clubului va avea atribunţii în găsirea de jucători, dar nu va putea intra în vestiar.
"Nu cred că un director sportiv vrea să intre în vestiar să discute cu jucătorii. El are o treabă clar delimitată, se poate discuta de transferuri şi alte lucruri. La Inter am spus că-l vreau pe Carvalho. Branca mi-a spus că Lucio este mai bun. Şi i-am urmat sfatul. Antrenorul este mai bun când grupul funcţionează la toate nivelurile", a continuat Mourinho.
Tehnicianul care a condus-o pe Inter spre a treia Cupă a Campionilor din istorie vrea să impună şi reguli care ar putea să nu le convină vedetelor de la Real, precum Cristiano Ronaldo, Kaka sau Higuain.
"Vor fi momente în care va fi nevoie sã se sacrifice pentru binele echipei. Îmi amintesc o partidă cu Chelsea în care am rămas în zece jucători. În acel moment, Terry a intrat în poartă şi imediat l-am văzut pe Drogba cu mâinile ridicate, spunându-mi: "Eu mă pun fundaş!". Nu poţi fi cel mai bun 90 de minute. Mereu va exista un moment în care e nevoie să te sacrifici pentru binele echipei", a precizat antrenorul lusitan.
Mourinho este fanul veteranilor care pot juca în fiecare meci titulari, dar consideră că Raul şi Guti nu "îmbătrânesc" la fel de bine precum, spre exemplu, Maldini sau Zanetti. Ei ar urma să nu mai prindă echipa.
"Materazzi a fost fericit că a jucat un minut pe final în Liga Campionilor, iar Cordona a fost fericit tot din acest motiv. Niciodată nu am avut probleme cu jucătorii din această cauză, deoarece ei trebuie să-şi asume totul. Într-o zi m-am întâlnit cu Fernando Hierro la Bolton şi el era fericit acolo. Dacă un fotbalist de 36 de ani vrea să fie titular în toate meciurile...Jucători ca Maldini şi Zanetti sunt puţini. Jucătorul trebuie să fie onest cu el şi cu echipa. Pentru mine, Guti nu mai este la Real. Şi-a luat rămas bun de la fani, a făcut turul terenului.Dacă apoi şi-a schimbat părerea, nu contează. Îmi place ca oamenii să se ţină de cuvânt. În schimb pe Raul nu l-am auzit să spunã nimic. A fost mereu foarte liniştit. Aşa că mi-ar plăcea sã discut cu el când vin la Madrid", a mai spus Mourinho.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close