Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Newcastle a promovat în Premier League, la doar un an de la retrogradare

Newcastle a promovat în Premier League, la doar un an de la retrogradare

Newcastle a promovat în Premier League, la doar un an de la retrogradare
06 Apr 2010   •   12:36

Newcastle şi-a asigurat revenirea în Premier League, după ce Nottingham Forest a fost ţinută în şah, scor 0-0, pe teren propriu, de Cardiff. "Coţofenele" vor termina astfel campionatul cel puţin pe locul doi, ultimul care asigură promovarea directă.

Newcastle începuse ziua cu 86 de puncte şi a învins în deplasare Peterborough cu 3-2, în timp ce pe locul doi în clasamentul din Championship se află West Bromwich Albion, care a remizat, scor 1-1, la Watford. Forest se află pe locul trei şi pare să se îndrepte spre play-off-ul rezervat echipelor de pe locurile 3-6, care se vor lupta pentru ultimul loc care asigură promovarea în Premier League.

"Este o realizare minunată şi suntem absolut încântaţi. Faptul că ne-am asigurat promovarea cu şase etape înainte de final arată ce sezon bun a avut acest grup de jucători", a declarat Chris Hughton, managerul lui Newcastle.

Până la retrogradarea din sezonul trecut, Newcastle jucase în liga de top din 1993, terminând de două ori pe locul doi şi luptându-se pentru un titlu pe care nu l-a mai câştigat din 1927. Clubul a întâmpinat apoi probleme financiare şi a trebuit să vândă jucătorii de top şi, în ciuda faptului că avea peste 50.000 de spectatori la fiecare meci, a retrogradat din Premier League.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Newcastle United Premier League
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close