Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Oţelul Galaţi debutează în Liga Campionilor cu o înfrângere, 1-2 la Basel

Oţelul Galaţi debutează în Liga Campionilor cu o înfrângere, 1-2 la Basel

Oţelul Galaţi debutează în Liga Campionilor cu o înfrângere, 1-2 la Basel
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    14 Sep 2011   •   23:37

Campioana României, Oţelul Galaţi, a pierdut primul meci din grupa C a Ligii Campionilor, 1-2 cu FC Basel. Elveţienii au deschis scorul în finalul primei reprize prin Fabian Frei, Pena egalând pentru echipa lui Dorinel Munteanu în startul părţii secunde. Alexandre Frei a marcat şi al doilea gol al gazdelor, în minutul 81, când a transformat o lovitură de la 11 metri în urma căreia Sălăgean a fost eliminat.

 
Oţelul a început curajos, cu două bune ocazii de gol ratate de Giurgiu în primele cinci minute, şi a dat senzaţia că  va reuşi să-şi impună jocul în faţa unui advesar evident mai experimentat. Însă, odată cu trecerea timpului, gălăţenii s-au mulţumit să-i lase pe cei de la Basel să conducă ostilităţile, mulţumindu-se să se apere atent şi să contraatace atunci când li s.a ivit ocazia.
 
Planul a funcţionat, singura ameninţare la poarta lui Grahovac fiind un şut de la distanţă al lui Alexandre Frei, însă problema unei astfel de abordări este că orice neatenţie se plăteşte. Lucru pe care oamenii lui Dorinel Munteanu aveau să-l afle cu şase minute înainte de pauză, când Fabian Frei a venit nemarcat în careu şi l-a învins pe portarul campioanei României cu o lovitură de cap, după centrarea perfectă a căpitanului Streller.
 
Gălăţenii au revenit mult mai hotărâţi de la vestiare, iar Ibeh şi Antal i-au dat emoţii lui Sommer cu două şuturi de la marginea careului, anunţând golul egalizator, marcat de Pena, în minutul 58, atacantul Oţelului executândul elegant pe portarul elveţian, după ce acesta respinsese greşit în faţă voleul lui Antal.
 
După câteva momente de uluială, Basel a reacţionat, iar Xhaka şi Alexandre Frei au avut două oprtunităţi importante de a reveni în avantaj, românii răspunzând prin Paraschiv, abia intrat pe teren, care a tras peste din situaţie favorabilă.
 
Faza care a decis soarta meciului s-a petrecut cu zece minute înainte de final, într-un moment în care Oţelul dădea senzaţia că are lucrurile sub control, când Streller a primit o pasă în careu, iar Sălăgean a faultat şi a fost eliminat.

Alexandre Frei a transformat fără probleme, asigurând astfel campioanei Elveţiei primele trei puncte din actuala ediţie a Ligii Campionilor, deşi egalitatea numerică s-a restabilit în minutul 87, Huggel fiind şi el trimis la vestiare pentru două cartonaşe galbene.
 
Basel: Sommer - Park Joo-Ho, Dragovic, Abraham, Steinhofer, Huggel, F. Frei (Pak 90+4), Cabral, Xhaka (Zoua 77), Streller, A. Frei (Kovac 90+1)
 
Oţelul: Grahovac - Râpă, Antal, S. Ilie (Frunză 89), Sg. Costin, Sălăgean, Perendija, Filip (Viglianti 86), Ibeh, Giurgiu, Pena (Paraschiv 70).

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close