Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Paul Gascoigne recunoşte: Cocaina şi sutele de litri de vin aproape că m-au dus la nebunie

Paul Gascoigne recunoşte: Cocaina şi sutele de litri de vin aproape că m-au dus la nebunie

Paul Gascoigne recunoşte: Cocaina şi sutele de litri de vin aproape că m-au dus la nebunie
Sursa foto: Paul Gascoigne
24 Feb 2009   •   14:15

Eroii nu sunt mereu şi exemple pentru cei care-i venerează. Paul Gascoigne, ajuns la 41 de ani, este un fost mare fotbalist englez, dar care a provocat la fel de mari probleme câte bucurii a adus fanilor reprezentativei Albionului. "Gazza" a recunoscut recent că în 2007 şi 2008 a trăit 12 luni "de coşmar", condimentate din plin cu cocaină şi nenumărate sticle de vin şi gin şi legarea de prietenii cu personaje imaginare. El este în această perioadă în pline eforturi de a se reabilita.
Gascoigne nu a fost deloc un tip la locul lui atunci când juca fotbal pentru echipe precum Newcastle United, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Everton, Lazio sau Rangers. Perioadele în care era accidentat şi nu putea juca fotbal erau, în mod special, preferatele jucătorului pentru a intra în tot felul de belele. Sfârşitul carierei de jucător a adus, însă, "dezlănţuirea" pentru Gascoigne. Englezul a recunoscut într-un interviu pentru publicaţia engleză The Sun că a ajuns la doar un pas de nebunie, ţinând doi papagali de jucărie drept singurii săi prieteni şi ameninţând că se va automutila.
Declinul din 2007 l-a adus, spune Gascoigne, la cel mai jos punct al vieţii, ajungând să tragă pe nas cocaină în toaleta unui club.
"Am tras câteva linii dar apoi am fost extrem de dezamăgit şi ruşinat de mine însumi. Nu sunt sigur ce vroiam, mai exact, să realizez prin asta, dar cu siguranţă n-a mers. N-am reuşit decât să mă fac să mă simt şi mai prost. Nu mai luasem decât la un moment dat, la 35 de ani, pentru câteva sâptămâni.", a declarat fostul fotbalist.
"Îmi place să cred că am trecut peste acel moment şi că nu o să mă mai întorc niciodată la cocaină", şi-a exprimat Gascoigne intenţiile.
Ceea ce l-a determinat pe fostul erou al suporterilor englezi să devină un alcoolic a fost operaţia pe care a suferit-o stomac, după că i-a fost descoperit un ulcer foarte avansat.
"Nu-mi aduc aminte cu exactitate de ce am băut prima sticlă după operaţie - sau de ce. Ştiu doar că eram deprimat din cauza operaţiei, că era Crăciunul şi că vroiam să beau ceva. Am băut nişte pahare de vin şi totul a plecat de acolo.", a rememorat Gascoigne momentele prin care a trecut, pentru sursa citată.
"Problema băutului se agrava din ce în ce mai mult, beam vin sticlă după sticlă, la care adăugam şi câte o sticlă mică de gin de la minibar. Dar nu mă îmbătam. Alcoolicilor le e greu să se îmbete. După aceea mi-am luat un joc Nintendo şi am început să mă joc la propriu în continuu, 24 de ore pe zi şi 7 zile pe săptămână. Pur şi simplu nu dormeam deloc."
Comportamentul nesănătos al lui Gascoigne a părut să se transforme în nebunie atunci când a început să se joace cu doi papagali de jucărie pe care îi avea în cameră. Aşa cum a recunoscut englezul, îi făcea să poarte conversaţii până când li se terminau bateriile.
"Am început să cred că sunt adevăraţi, aşa că la un moment dat am comandat trei halbe de bere - una pentru mine şi câte una pentru fiecare papagal."
Într-un final, familia lui Gascoigne l-a salvat, nu fără opoziţie din partea emblematicului fotbalist, şi l-a internat într-o clinică de reabilitare a lui Tony Adams, fost coleg al lui "Gazza" la reprezentativa Angliei.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close