Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Pellegrini: Real Madrid nu îşi respectă antrenorii. Robben şi Sneijder au fost vânduţi fără acordul meu

Pellegrini: Real Madrid nu îşi respectă antrenorii. Robben şi Sneijder au fost vânduţi fără acordul meu

Pellegrini: Real Madrid nu îşi respectă antrenorii. Robben şi Sneijder au fost vânduţi fără acordul meu
27 Mai 2010   •   16:11


Real Madrid subminează autoritatea antrenorilor ei şi nu îi consultă în procesul de luare de decizii, a declarat Manuel Pellegrini, după ce a fost concediat de gruparea spaniolă. Preşedintele Florentino Perez a confirmat ceea ce presa locală a anunţat de câteva zile, când i-a arătat uşa lui Pellegrini pentru a-i face loc lui Jose Mourinho.

Tehnicianul chilian a criticat modul în care Perez conduce clubul şi a declarat că nu a mai vorbit cu preşedintele clubului de nouă luni. "Am venit aici cu speranţe mari şi cu mândrie. Din păcate nu am fost lăsat să fac ce vreau şi am avut probleme încă de la începutul sezonului. Au fost multe neînţelegeri. Am cerut să fie păstraţi Wesley Sneijder şi Arjen Robben, care erau doi jucători foarte importanţi pentru mine. Au fost vânduţi fără să fiu întrebat. Cum a zis şi fostul antrenor Vicente del Bosque, clubul nu îşi respectă antrenorii şi nu le oferă autoritate internă sau externă. Proiectul lui Florentino este extraordinar, dar cred că îl aplică greşit", a declarat Pellegrini, într-un interviu pentru postul de radio Cadena Ser.

Pellegrini a fost adus de la Villareal anul trecut, în iunie, pentru a prelua o echipă care a cheltuit peste 200 de milioane de lire sterline pe jucători precum Cristiano Ronaldo, Kaka şi Karim Benzema. Robben şi Sneijder au fost în schimb vânduţi pentru a recupera din banii investiţi, iar în mod ironic cei doi au jucat finala Ligii Campionilor pe Bernabeu cu noile lor echipe.

Sub conducerea lui Pellegrini, totuşi, echipa s-a împiedicat la primul obstacol în Cupa Regelui, a fost eliminată din Liga Campionilor în optimi şi a terminat pe locul doi în La Liga, în urma Barcelonei. Pe lângă frustrarea că nu a mers mai departe în Europa, Pellegrini spune că următoarea dezamăgire este că nu s-a simţit ca făcând parte din proiect.

"Nu am vorbit cu Perez din august. Îl respect ca preşedinte, dar are un proiect sportiv în care eu nu mă potrivesc", a adăugat Pellegrini.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Real Madrid
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close