Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Peste 20 de fotbalişti şi oficiali din Liban, implicaţi într-un scandal cu meciuri trucate

Peste 20 de fotbalişti şi oficiali din Liban, implicaţi într-un scandal cu meciuri trucate

Peste 20 de fotbalişti şi oficiali din Liban, implicaţi într-un scandal cu meciuri trucate
de M.T.    |    27 Feb 2013   •   12:03

O anchetă efectuată de Federaţia de Fotbal a Asiei de Vest (WAFF) a descoperit că 22 de jucători şi doi oficiali din Liban au fost implicaţi în meciuri trucate, cel puţin unul dintre acestea disputându-se în preliminariile Cupei Mondiale.

Concluziile anchetei au arătat că fotbaliştii, 11 dintre ei fiind internaţionali, au fost plătiţi pentru a manipula rezultatele mai multor partide.

Potrivit lui Fadi Zreiqat, secretarul general al WAFF, printre meciurile suspecte a fost identificat şi unul disputat de echipa naţională a Libanului.

După apariţia raportului, Confederaţia de Fotbal a Asiei (AFC) a anunţat că va deschide propria investigaţie în acest caz.

Pedepsele în asemenea cazuri sunt împărţite în patru categorii, cele mai dure sancţiuni putând include suspendarea pe viaţă din fotbal, plus o amendă de 15.000 de dolari. De asemenea, toţi jucătorii acuzaţi nu vor mai putea evolua niciodată în echipa naţională.

În cursul anchetei, Zreiqat a discutat cu 65 de martori, printre care 18 oficiali de club, trei arbitrii şi 44 de fotbalişti.

Federaţia libaneză, care se confruntă cu problema meciurilor trucate de mai mulţi ani, a anunţat marţi că intenţionează să „sterilizeze” competiţia internă şi că va lucra alături de cluburi în acest sens.

Theo Bucker, antrenorul naţionalei libaneze, consideră că acesta este un pas important pentru fotbalul din această ţară.

„Nu am fost informat despre anchetă, dar, dacă este adevărat, atunci este o zi tristă pentru fotbalul libanez şi pentru mine personal. Depinde de federaţie să facă un pas decisiv pentru îmbunătăţirea fotbalului din Liban şi să asigure un mediu profesionist de lucru”, a spus Bucker, potrivit ESPN.

Rezultatele anchetei vin într-un moment extrem de important pentru naţionala Libanului, care, în luna martie, va juca împotriva Thailandei şi a Uzbekistanului în preliminariile Cupei Asiei şi Cupei Mondiale.


×
Subiecte în articol: meciuri trucate Liban ancheta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close