Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CE 2012: Anglia, calificată matematic. Grecia câştigă „finala” împotriva Croaţiei

Preliminarii CE 2012: Anglia, calificată matematic. Grecia câştigă „finala” împotriva Croaţiei

Preliminarii CE 2012: Anglia, calificată matematic. Grecia câştigă „finala” împotriva Croaţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    08 Oct 2011   •   00:51

Anglia şi-a asigurat matematic prezenţa la Campionatul European din 2012, după ce a încheiat la egalitate, scor 2-2, în deplasare, cu Muntenegru.

 
Echipa lui Fabio Capello a condus cu 2-0 la Podgorica, Ashley Young şi Darren Bent punctând în prima jumătate de oră, însă gazdele au revenit prin două goluri în finalurile de repriză, goluri marcate de Zverotic şi Delibasic. Cu un sfert de oră înainte de sfârşitul meciului, Wayne Rooney a fost eliminat pentru un fault asupra lui  Dzudovic.
 
Chiar dacă au ratat victoria, muntenegrenii şi-au asigurat poziţia a doua în grupa G şi, implicit calificarea la baraj, graţie victoriei cu 2-0 a Ţării Galilor în faţa Elveţiei.
 
În grupa F, la Pireu, Grecia a câştigat cu 2-0 meciul decisiv împotriva Croaţiei, prin golurile înscrise în ultimele 20 de minute de Samaras şi Gekas. Incidentele nu au lipsit, fanii celor două echipe obligându-l pe arbitrul partidei să oprească întâlnirea pentru câteva minute, din cauza incidentelor din tribune.
 
În ultima etapă, elenii au nevoie de un singur punct din deplasarea cu Georgia pentru a se califica direct la Campionatul European, Croaţia urmând să joace pe teren propriu împotriva Letoniei, învingătoare cu 2-0 în faţa Maltei.
 
Germania îşi continuă parcursul fără greşeală în preliminarii, câştigând cu 3-1 în faţa Turciei, la Istanbul, şi bifând cea de-a noua victorie din tot atâtea meciuri. Mario Gomez, Thomas Muller şi Bastian Schweinsteiger, din penalty, au marcat pentru echipa lui Joachim Low, turcii reuşind punctul de onoare prin Hakan Balta.
 
Belgia a trecut pe locul 2 în grupa A ca urmare a victoriei cu 4-1 în faţa Kazahstanului şi are un punct mai mult decât Turcia, însă în ultima etapă va întâlni în deplasare Germania, în timp ce elevii lui Guus Hiddink vor juca acasă cu Azerbaidjan.
 
În grupa B, trei echipe - Rusia, Irlanda şi Armenia - sunt despărţite de numai trei puncte şi pot spera la calificare în urma rezultatelor de vineri. Marele duel de pe 11 octombrie se va juca la Dublin, între Irlanda şi Armenia, în timp ce Rusiei îi este suficientă o remiză acasă cu Andorra pentru a termina pe primul loc.
 
Italia rămâne neînvinsă în preliminarii, după 1-1 la Belgrad, cu Serbia, rezultat care complică lucrurile pentru echipa lui Vladimir Petrovic, obligată să câştige în Slovenia pentru a merge la baraj. Asta pentru că Estonia s-a impus surprinzător la Belfast, scor 2-1, şi a urcat pe locul 2 în grupa C, cu un punct mai mult decât Serbia şi cu avantajul meciurilor directe.
 
La fel ca şi Germania, vicecampioana mondială Olanda are punctaj maxim în preliminarii, batavii câştigând la limită în faţa Moldovei, echipă antrenată de Gabi Balint, scor 1-0. Unicul gol al partidei de la Rotterdam a fost marcat de Huntelaar. Suedia şi-a sigurat poziţia secundă în grupa E, în urma victoriei cu 2-1 de la Helsinki şi are mari şanse de a evita barajul, din postura celui mai bun loc 2.
 
După ce au la scor pe Islanda, respectiv Cipru, Portugalia şi Danemarca se află la egalitate de puncte în fruntea grupei H înaintea ultimei etape, în care urmează să se confrunte la Copenhaga, o remiză între cele două echipe calificându-i pe lusitani de pe primul loc, în timp ce nordicii ar merge la baraj. Norvegia, care va întâlni pe teren propriu naţionala Ciprului, mai are doar şanse teoretice de a prinde poziţia a doua
 
În grupa I, campioana europeană şi mondială, Spania, a învins cu 2-0 naţionala Cehiei, prin golurile reuşite de Juan Mata şi Xabi Alonso în prima repriză, şi îşi menţine procentajul maxim după şapte partide. În aceste condiţii, Scoţia poate urc pe locul 2, dacă va învinge sâmbătă în Liechtenstein, însă cehii sunt avantajaţi de programul ultimei etape, atunci când se vor deplasa în Lituania, în timp ce britanicii vor juca împotriva ibericilor, la Alicante.
 
Grupa A: Azerbaidjan - Austria 1-4, Turcia - Germania 1-3, Belgia - Kazahstan 4-1
 
Grupa B: Armenia - Macedonia 4-1, Slovacia - Rusia 0-1, Andorra - Irlanda 0-2
 
Grupa C: Serbia - Italia 1-1, Irlanda de Nord - Estonia 1-2
 
Grupa D: Bosnia - Luxemburg 5-0, România - Belarus 2-2, Franţa - Albania 3-0
 
Grupa E: Finlanda - Suedia 1-2, Olanda - Moldova 1-0
 
Grupa F: Letonia - Malta 2-0, Grecia - Croaţia 2-0
 
Grupa G: Ţara Galilor - Elveţia 2-0, Muntenegru - Anglia 2-2
 
Grupa H: Cipru - Danemarca 1-4, Portugalia - Islanda 5-3
 
Grupa I: Cehia - Spania 0-2.
 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close