Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Arsenal şi Liverpool au remizat la capătul unui meci nebun

Premier League: Arsenal şi Liverpool au remizat la capătul unui meci nebun

Premier League: Arsenal şi Liverpool au remizat la capătul unui meci nebun
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Apr 2011   •   12:26

Arsenal şi Liverpool au încheiat la egalitate, scor 1-1, la capătul unui meci nebun şi al cărui rezultat a fost stabilit în minutele de prelungire de două lovituri de la 11 metri.

Ambele echipe aveau nevoie de victorie în meciul de la Londra pentru a mai spera la câştigarea titlului (Arsenal) şi la prezenţa în cupele europene în viitorul sezon (Liverpool). „Tunarii” au avut iniţiativa în marea majoritate de timpului şi au ratat ocaziile mai importante, dar, în ciuda faptului că i-a pierdut pe Fabio Aurelio şi pe Carragher, ambii accidentaţi, devensiva oaspeţilor nu a cedat decât în minutul 96, atunci când Spearing l-a faultat în careu pe Fabregas.

Penaltyul a fost transformat fără probleme de olandezul Van Persie şi se părea că meciul e jucat. Însă, la faza imediat următoare, Eboue l-a trântit în careu pe Lucas, iar arbitrul Marriner a arătat fără să stea pe gânduri punctul cu var, decizie care l-a înfuriat la culme pe managerul gazdelor, Arsene Wenger, acesta având un schimb dur de replici cu Kenny Dalglish, omologul său de pe banca lui Liverpool.

Un alt olandez, Dirk Kuyt, a executat perfect lovitura de la 11 metri şi a stabilit scorul final. În urma acestui rezultat, Manchester United, aflată acum la şase puncte în faţa lui Arsenal, este foarte aproape de a obţine cel de-al 19 titlu de campioană, depăşind-o în topul all-time pe Liverpool, care, ironia sorţii, i-a oferit o mână de ajutor.

Arbitrul a dictat un penalty împotriva noastră în minutul 11 al prelungirilor, deşi arătase că acestea vor dura numai opt minute. Nu ştiu de unde a apărut această diferenţă şi nici măcar nu a fost fault”, a declarat Arsene Wenger la finalul partidei, în mod evident nemulţumit de prestaţia arbitrilor. De cealaltă parte, Kenny Dalglish a preferat să se concentreze pe forţa de a reveni a echipei sale: „Nu ştiu dacă mai există o echipă care să arate o atitudine asemănătoare cu cea arătată de noi astăzi. L-am pierdut devreme pe Fabio Aurelio şi a trebuit să-l înlocuiesc cu un băiat de 17 ani. I-am pierdut pe Carragher şi pe Carroll, am primit gol în minutul 98 şi tot nu am acceptat să plecăm cu mâna goală de aici. Nu am suficiente cuvinte pentru a-i lăuda pe jucători”.

Arsenal este aproape nu doar să încheie un nou sezon fără niciun trofeu câştigat, dar poziţia a doua din Premier League îi este ameninţată de Chelsea. Echipa lui Carlo Ancelotti a învins în deplasare cu 3-1 pe West Bromwich Albion, la care Tamaş a fost doar rezervă, şi s-a apropiat la numai două puncte de „tunari”.

Rezultate Premier League

Birmingham - Sunderland 2-0
Blackpool - Wigan 1-3
Everton - Blackburn 2-0
West Bromwich - Chelsea 1-3
West Ham - Aston Villa 1-2
Arsenal - Liverpool 1-1

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close