Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Qatarul contruieşte nori artificiali pentru Cupa Mondială din 2022

Qatarul contruieşte nori artificiali pentru Cupa Mondială din 2022

Qatarul contruieşte nori artificiali pentru Cupa Mondială din 2022
25 Mar 2011   •   09:14

În momentul în care FIFA a anunţat că ediţia din 2022 a Cupei Mondiale se va desfăşura în Qatar, mulţi au ridicat din sprânceană, gândidu-se în primul rând la condiţiile meteo din micul stat arab. În luna iulie, în care se desfăşoară tradiţional turneul final, temperatura în această ţară poate ajunge şi la 50 de grade Celsius.

 
Se pare însă că s-a găsit soluţia. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Qatar pretind că au reuşit să creeze nori artificiali, care să ofere umbră şi răcoare deasupra stadioanelor în timpul Mondialului din 2022. Aceşti nori vor funcţiona cu energie solară, sunt construiţi din materiale carbonice uşoare şi umpluţi cu heliu. Costul unui astfel de „aer condiţionat” se ridică la 500.000 de euro.
 
De altfel, Mohammed Bin Hammam, şeful fotbalului din Asia şi contracandidatul lui Sepp Blatter la preşedinţia FIFA, a anunţat că „suntem bine echipaţi pentru a ne lupta împotriva căldurii”. 
 
În ciuda acestor eforturi, FIFPro continuă să ceară disputarea Cupei Mondiale din 2022 în luna ianuarie, atunci când temperatura medie în Qatar este de 21 de grade. Reprezentanţii Sindicatului Mondial al Fotbaliştilor consideră că ţările din Golf „nu oferă condiţii favorabile pentru desfăşurarea în bune condiţii a unui astfel de eveniment”.

×
Subiecte în articol: Qatar
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close