Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO. Tot ceea ce e de știut despre Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO. Tot ceea ce e de știut despre Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO. Tot ceea ce e de știut despre Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO
23 Apr 2017   •   11:07

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO Unul dintre cele mai vechi şi prestigioase meciuri ale fotbalului mondial, El Clasico, dintre granzii La Liga, care va opune duminică, de la ora 21,45, Real Madrid şi FC Barcelona, a ajuns la ediţia cu numărul 233, în competiţiile oficiale. Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO Multe goluri

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO Agenţia France Presse face o sinteză a acestei istorii fără egal din fotbalul spaniol în obişnuita sa manieră, prin cifrele cele mai semnificative, cu numere în ordine crescătoare. 

3,3. Media de goluri pe meci în toate Clasicos Real-Barca şi Barca-Real în La Liga. În secolul XXI, din cele 48 de partide disputate în toate competiţiile, una singură s-a încheiat cu un scor egal şi alb, în noiembrie 2002. 

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO 21. Recordul absolut de goluri marcate de un jucător în clasicos, toate competiţiile luate în calcul, performanţa este deţinută de barcelonezul Lionel Messi, care îl devansează pe legendarul madrilen Alfredo Di Stefano. Cei doi argentinieni, coincidenţă frapantă, sunt urmaţi de portughezul Cristiano Ronaldo, cu 16 reuşite. 

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO 29. Numărul de goluri marcate de liderul la zi al Campionatului Spaniei în acest sezon, argentinianul Messi. Coechipierul lui uruguayan Luis Suarez este al doilea - 24, locul 3 în această ierarhie fiind ocupat de Cristiano Ronaldo - 19. 

24-32. Numărul de titluri de campioană a Spaniei cucerite de FC Barcelona, respectiv Real Madrid, de la crearea acestei competiţii, în 1929, ceea ce înseamnă că numai aceste două echipe deţin împreună 2 treimi din titlurile atribuite în istoria La Liga. 

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO Recordul lui Iniesta

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO 43. Numărul de clasicos disputate, în toate competiţiile, de fostul fundaş madrilen Manolo Sanchis, care deţine recordul de apariţii în acest duel. Fostul conducător de joc al Barcelonei Xavi Hernandez este al doilea, cu 42 de jocuri. Dintre jucătorii aflaţi în loturile actuale, Andres Iniesta, cu 34 de partide, îl devansează pe madrilenul Sergio Ramos - 33. 

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO 55. Seria de meciuri consecutive din ultimul an în care Real Madrid a înscris cel puţin un gol, adică de la meciul nul 0-0 contra Manchester United, în semifinalele-tur ale Ligii Campionilor, pe 26 aprilie 2016. O înlănţuire record în Spania. 

82-91. Numărul de goluri înscrise, bilanţul celor mai bune două atacuri din La Liga: 82 pentru Real şi 91 pentru Barcelona, care are un meci mai mult disputat în acest sezon. 

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO Când s-a consumat primul episod

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO  114. De atâţia ani durează confruntarea dintre cele două formaţii, primul episod derulându-se pe 13 mai 1902. Cuvântul "clasico" însă este de data mai recentă ca etichetă pentru confruntare, introdus de presă. 

233. Numărul de clasicos disputate până acum între Real şi Barca în competiţiile oficiale. Madrilenii conduc la mustaţă, cu 93 victorii la 91, 49 de meciuri terminându-se la egalitate. 

650. În milioane, numărul potenţial de telespectatori aşteptaţi pentru meciul de duminică, din 185 de ţări. Potrivit Ligii spaniole de fotbal (La Liga), este vorba de meciul dintre echipe de club cel mai urmărit din lume. 

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO Cifrele de afaceri ale celor două cluburi

Real Madrid-Barcelona LIVE VIDEO  620-679. În milioane de euro; cifrele de afaceri ale Real Madrid, respectiv FC Barcelona, pentru sezonul 2015-2016, potrivit datelor comunicate de cele două cluburi. Barca şi Real figurează pe podiumul cluburilor de fotbal, având cele mai mari încasări din lume, potrivit firmei specializate Deloitte. 

81.044. Numărul de spectatori, capacitatea stadionului Santiago Bernabeu, inaugurat în 1947. Camp Nou, stadionul FC Barcelona, inaugurat în 1957, are 99.354 locuri.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close