Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid şi Barcelona îşi vor disputa finala Cupei Spaniei

Real Madrid şi Barcelona îşi vor disputa finala Cupei Spaniei

Real Madrid şi Barcelona îşi vor disputa finala Cupei Spaniei
03 Feb 2011   •   11:52

Real Madrid şi FC Barcelona se vor întâlni în finala Cupei Regelui Spaniei de pe 20 aprilie, existând posibilitatea ca cele două mari rivale să se întâlnească de patru ori într-o perioadă de 16 zile.

Mesut Ozil a punctat în minutul 82, iar Emmanuel Adebayor a adăugat un alt gol în minutul 90 pentru Real Madrid, care a dispus de FC Sevilla cu 2-0, şi 3-0 la general. Madrid, de 17 ori câştigătoare a trofeului, s-a calificat în finală pentru a 37-a oară, stabilind astfel un record. Este însă prima oară când se bate pentru trofeu din 2004.

Barcelona, deţinătoarea recordului de 25 de cupe câştigate, a ajuns în finală pentru a 35-a oară, după ce a dispus de Almeria cu 3-0 în retur şi 8-0 la general. Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit în ultimul act al Cupei din 1990, când Barcelona a ieşit învingătoare, iar Real nu a mai câştigat trofeul din 1993.

"Vrem să recuperăm prestigiul echipei Real Madrid în această competiţie. Istoria spune că nu există favorite în finală şi că echipa cu cele mai puţine şanse poate câştiga", a declarat Mourinho.

Real Madrid primeşte vizita Barcelonei în campionat, pe 16 sau 17 aprilie, iar cele două rivale se vor întâlni în finala Cupei pe 20 aprilie. Dacă ambele se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, ar putea fi împerecheate să joace pe 5-6 şi 12-13 aprilie.


×
Subiecte în articol: FC Barcelona Real Madrid
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close