Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Returul finalei Copa Libertadores s-ar putea disputa pe Santiago Bernabeu

Returul finalei Copa Libertadores s-ar putea disputa pe Santiago Bernabeu

Returul finalei Copa Libertadores s-ar putea disputa pe Santiago Bernabeu
29 Noi 2018   •   19:56

Returul finalei celei mai mari competiţii intercluburi la fotbal din America de Sud, Copa Libertadores, între echipele argentiniene River Plate şi Boca Juniors, ar putea avea loc pe Santiago Bernabeu, stadionul lui Real Madrid, cu o capacitate de 81.000 de locuri, a anunţat joi presa spaniolă, citată de AFP. 

"Potrivit unor surse la curent cu negocierile, acordul este 90% încheiat şi părţile speră să-l poată anunţa joi după-amiază", a scris ziarul El Pais. 

Conform acestuia, Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) şi Real Madrid şi-au dat acordul pentru organizarea meciului. Echipa madrilenă joacă în deplasare în La Liga pe 9 decembrie, la Huesca, astfel că stadionul său este disponibil. 

Cotidianul AS scrie că finala s-ar putea juca duminică, 9 decembrie, pe Bernabeu, de la ora locală 20,30. În principiu, River Plate şi Boca Juniors au în acel weekend meciuri de campionat, împotriva lui Rosario Central, respectiv a lui Atletico Tucuman. 

Niciun responsabil al RFEF nu a fost disponibil pentru a comenta aceste informaţii, iar Real Madrid nu a răspuns solicitărilor AFP. 

Ziarul El Mundo a evocat şi el posibilitatea ce meciul River - Boca să aibă loc pe Bernabeu. El Mundo a amintit totuşi că desfăşurarea finalei retur depinde de decizia comisiei de disciplină a Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), aşteptată joi. Boca Juniors a cerut cupa la masa verde, iar River Plate vrea să joace finala retur pe teren propriu. 

Prevăzută iniţial sâmbătă trecută pe stadionul Monumental din Buenos Aires, returul finalei a fost amânată după ce doi jucători de la Boca au fost atacaţi, când autocarul ce-i transporta a fost atacat cu pietre, sticle şi gaz lacrimogen de ultraşii lui River Plate. CONMEBOL a decis marţi că meciul se va juca în afara Argentinei pe 8 sau 9 decembrie. 

Finala tur, pe 10 noiembrie, s-a încheiat 2-2. 

Madridul va găzdui o finală prestigioasă în acest sezon, cea a Ligii Campionilor, în luna iunie, pe Metropolitano, stadionul lui Atletico. 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close