Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Rezultat remarcabil pentru River Plate, după ce acum patru ani retrograda pentru prima oară în istorie

Rezultat remarcabil pentru River Plate, după ce acum patru ani retrograda pentru prima oară în istorie

Rezultat remarcabil pentru River Plate, după ce acum patru ani retrograda pentru prima oară în istorie
Sursa foto: Foto: Facebook River Plate
06 Aug 2015   •   12:12

Echipa argentiniană River Plate a câștigat miercuri seara Copa Libertadores, cea mai importantă competiție rezervată cluburilor de fotbal din America latină, învingând cu scorul de 3-0 formația mexicană Tigres, în manșa secundă a finalei acestui turneu.

După 0-0 în meciul tur, disputat la Monterrey (Mexic), River Plate a reușit să se impună în manșa secundă, care a avut loc pe stadionul "Monumental" din Buenos Aires, prin golurile lui Lucas Alario (min.45), Carlos Sanchez (min.75 din penalty) și Ramiro Funes Mori (min.79), în fața a 62.000 de spectatori.

"Milionarii" cuceresc, astfel, pentru a treia oară în istoria lor Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor, ultimul triumf al lui River în această competiție datând din anul 1996. Succesul este cu atât mai spectaculos cu cât River a retrogradat în 2011 în a doua ligă din Argentina, pentru prima oară în istoria sa.

Antrenorul învingătorilor, Marcelo Gallardo, în vârstă de 39 ani, fost jucător la AS Monaco și Paris Saint-Germain, care a preluat-o pe River Plate în cursul anului trecut, obține astfel primul său succes important ca tehnician.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close