Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Roman Abramovich, interesat să cumpere un alt club de fotbal

Roman Abramovich, interesat să cumpere un alt club de fotbal

Oligarhul rus Roman Abramovich speră să finalizeze cât mai repede vânzarea lui Chelsea şi se pare că se află în negocieri pentru a cumpăra un club de fotbal spaniol, care a trecut prin momente dificile în ultima vreme, susţin cei de la „The Mirror”

Roman Abramovici
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Apr 2022   •   11:18

Roman Abramovich va încerca să cumpere clubul spaniol Valencia odată ce vânzarea lui Chelsea va fi finalizată, informaţia fiind furnizată pe surse de un al ofertant, rival în procesul de achiziţie a clubului spaniol.

Abramovich a confirmat luna trecută că vinde clubul Blues, dar acum se sugerează că ar putea reveni imediat în fotbal cu speranţa de a cumpăra clubul din La Liga, aflat în dificultate, în contextul în care s-a raportat că omul de afaceri din Singapore Peter Lim a scos Valencia la vânzare.

Acest lucru ar fi fost confirmat de afeceristul Miguel Zorio, care este un ofertant rival pentru Valencia.

Chelsea este în proces de căutare a unui nou proprietar pe fondul unei crize bugetare, fondurile sale fiind dictate de guvernul britanic în urma sancţiunilor impuse de Marea Britanie lui Abramovich, din cauza presupuselor sale legături cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Aceste sancţiuni au fost urmate ulterior de UE, ceea ce înseamnă că toate bunurile sale care se află pe teritoriul UE ar putea fi confiscate şi îngheţate. Clubul din vestul Londrei este grăbit să îşi asigure un nou proprietar cât mai curând posibil, deoarece continuă să resimtă impactul sancţiunilor impuse de guvernul britanic asupra activelor lui Abramovich.

Liga Engleză a suspendat, de asemenea, contul bancar al clubului şi există posibilitatea ca Blues să se confrunte cu un armaghedon financiar, de acum şi până în vară, din cauza situaţiei precare.

Zorio a afirmat acum că va oficializa încercarea sa de a cumpăra acţiuni la clubul spaniol de la Lim în cursul acestei luni. Valencia are probleme financiare sub conducerea proprietarului său din ce în ce mai absent şi a trecut de la statutul de echipă cu prezenţe regulate în Europa la cel de club de mijlocul clasamentului în La Liga, cu mai mulţi jucători vedetă vânduţi şi neînlocuiţi în ultimele 18 luni.

Zorio ar mai fi spus acum că Lim a încercat să vândă clubul lui Abramovici şi l-a acuzat pe actualul proprietar al Valenciei că a transmis ştirea presei. Zorio a sugerat că oligarhul rus este celălalt mare pretendent la cumpărarea clubului, informează Mediafax.

Publicaţia spaniolă „Plaza Deportiva” citează o scrisoare a lui Zorio în care se spune că: „Peter Lim a încercat să vândă clubul la Londra pentru 250 de milioane de euro şi nu a reuşit.

În ultima vreme, el a scăpat informaţii în presa internaţională că are două oferte de cumpărare, a mea şi a oligarhului rus de la Chelsea. Eu îi spun că ori pune 50 de milioane de euro în fiecare an pentru a compensa pierderile pe care le generează, ori ne vinde nouă.

Indiferent dacă îi place sau nu". Fanii nemulţumiţi ai Valenciei au protestat frecvent împotriva proprietarilor clubului lor în ultimele sezoane şi i-au acuzat că au jefuit clubul de active în aşteptarea unei viitoare vânzări.

Bugetul clubului a fost redus în ultimii ani şi există chiar temeri cu privire la viitorul pe termen lung al acestuia, atât de mare este lipsa fondurilor disponibile. Valencia a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2000 şi 2001, înainte de a câştiga titlul în La Liga, atât în 2002, cât şi în 2004.

După ce a înregistrat clasări succesive în primele patru locuri în 2017 şi 2018, a căzut în ultimii ani, iar în sezonul trecut a terminat pe locul 13 în prima ligă spaniolă.

×
Subiecte în articol: Roman Abramovici fotbal club
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close