Antena 3 CNN Sport Fotbal extern România joacă împotriva Angliei pentru un loc la Euro U21

România joacă împotriva Angliei pentru un loc la Euro U21

România joacă împotriva Angliei pentru un loc la Euro U21
10 Sep 2010   •   16:12

România va trebui să treacă de Anglia pentru a participa la Campionatul European U21 din Danemarca. Elevii lui Emil Săndoi vor disputa prima manşă în deplasare, pe 8 octombrie, în timp ce returul se va disputa patru zile mai târziu.

Anglia a terminat pe locul secund în grupa a 9-a de calificare, după Grecia, avînd o singură înfrîngere în opt meciuri disputate, 1-2 în faţa elenilor pe teren propriu.

Vedetele echipei antrenate de Stuart Pierce sunt Theo Walcott (Arsenal), Andy Carroll (Newcastle), Daniel Welbeck (împrumutat de Manchester United la Sunderland) şi Michael Johnson (Manchester City).

România a fost prima în Grupa I de calificare, 8 victorii în 10 meciuri, suferind o singură înfrîngere, contra Letoniei, 1-5 în octombrie 2009.

Anglia a suferit în faţa României cea mai severă înfrângere din istorie, la nivel "under 21"

Echipa de tineret a României a administrat reprezentativei Angliei cea mai drastică înfrângere din palmares, scor 0-4, într-o partidă disputată în octombrie 1980, la Ploieşti, contând pentru calificările la Campionatul European - ediţia 80/82, când formaţia "Albionului" a cucerit titlul continental, potrivit Mediafax.

Meciul a contat pentru grupa a patra de calificare. Pentru România au marcat Terheş '56, '80, '88 şi Dysson, autogol '76. În meciul de pe teren propriu, reprezentativa Angliei s-a revanşat, impunându-se cu scorul de 3-0.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close