Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Şahtior zdrobeşte Roma în drumul spre sferturile Ligii. Messi ţine Barca în competiţie

Şahtior zdrobeşte Roma în drumul spre sferturile Ligii. Messi ţine Barca în competiţie

Şahtior zdrobeşte Roma în drumul spre sferturile Ligii. Messi ţine Barca în competiţie
08 Mar 2011   •   23:39

Bucurie portocalie la Doneţk, acolo unde Şahtior a reuşit să învingă AS Roma cu 3-0 şi să se califice în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. O performanţă extraordinară pentru echipa lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, la capătul unui meci cu destule emoţii însă din care Şahtior a ieşit cu capul sus.

Cunoscut ca un antrenor ghinionist, Mircea Lucescu a avut în prima repriză de la Doneţk tot norocul pe care şi-l putea dori: echipa sa a marcat contrar cursului jocului, AS Roma a ratat un penalty, un atac al oaspeţilor s-a finalizat cu o ratare uriaşă şi cu un cartonaş roşu pentru Mexes pe contraatac, iar Borriello a ratat chiar şi din şase metri singur cu portarul. Toate acestea doar în prima repriză.

Aflată la adăpostul unui 3-2 obţinut la Roma, Şahtior a început jocul retur în aşteptare. Presiunea a fost îndepărtată în minutul 18, când Willian a avut o cursă pe partea stângă, şi-a făcut mingea pe dreptul şi i-a pasat lui Tomas Hubschman, care a marcat cu o execuţie de fineţe pe colţul lung.

În minutul 28, Borriello a fost faultat în careu, însă tot el a ratat penalty-ul, Pyatov având şi el meritul de a intui cu exactitate unde va şuta italianul. Ceva mai mult de zece minute mai târziu, AS Roma are un atac periculos, Şahtior iese bine din apărare şi Mexes faultează pentru al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

Roma mai trebuia să aibă doi jucători eliminaţi, pentru tot atâtea faulturi grosolane asupra căpitanului Darjo Srna, însă arbitrul englez Howard Webb nu a fost pe fază la niciuna dintre faze, astfel că italienii au terminat partida în zece oameni. O consolare inutilă pentru o echipă care a fost eliminată cu scorul general de 6-2, Eduardo fiind cel care a parafat sentinţa în minutul 89.

Şahtior rămâne neînvinsă de 12 partide disputate pe teren propriu în competiţiile europene.

FC Barcelona - Arsenal 3-1 (4-3 la general)
Surpriza nu s-a produs pe Camp Nou. Arsenal a încercat şi timp de mai bine de o oră aproape că a reuşit să elimine Barcelona. Messi a salvat însă situaţia, pentru a câta oară oare. Argentinianul a deschis scorul în prelungirile primei reprize egalând scorul general al optimii de finală, 2-2, cu un mic avantaj al golului înscris în deplasare pentru catalani.

Acesta a fost anulat în minutul 53, când Sergio Busquets a marcat în propria poartă, iar Xavi Hernandez a făcut ca egalitatea să fie perfectă în minutul 69. Două minute mai târziu, Messi a mai ieşit o dată la rampă, înscriind din penalty şi rezolvând soarta calificării. Pentru Arsenal a fost imposibil să mai marcheze acel singur gol necesar calificării, după ce Robin van Persie a lăsat echipa în zece oameni de la scorul de 1-1, în minutul 56.


×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close