Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sarkozy şi Guvernul Franţei se implică în rezolvarea crizei de la echipa naţională

Sarkozy şi Guvernul Franţei se implică în rezolvarea crizei de la echipa naţională

Sarkozy şi Guvernul Franţei se implică în rezolvarea crizei de la echipa naţională
24 Iun 2010   •   13:05

Ministrul sporturilor din Franţa, Roselyne Bachelot, şi-a exprimat îndoiala că preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, mai poate rămâne în funcţie. Cu toate că Guvernul nu poate interveni în vreun fel pentru înlăturarea lui, conducătorii politici dau tot mai multe semne că sunt foarte afectaţi de situaţia fotbalului.

Chiar preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, îl va primi pe jucătorul Thierry Henry pentru o întâlnire privată zilele acestea. Mai mult, preşedintele a cerut explicit oficialilor FFF ca niciun ban să nu le revină jucătorilor după prestaţia jalnică de la Mondial.


"Nu doresc retragerea lui Jean-Pierre Escalettes, dar cred că este invitabilă. Jucătorii echipei naţionale nu vor primi nicio remuneraţie, selecţionerul va pleca, asta este deja ştiut, iar ultima responsabilă pentru situaţia actuală este federaţia", a declarat Bachelot, potrivit Mediafax.


Alegerea şi înlocuirea preşedintelui FFF se face în Franţa pe principii democratice, iar acest lucru înseamnă că decizia este una internă, luată prin vot. Conducătorii politici nu au nicio influenţă. Cu toate acestea, ei nu s-au ferit să declare că prestaţia, dar mai ales comportamentul jucătorilor în Africa de Sud au făcut ţara de râs.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala frantei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close