Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Încă o înfrângere pentru Inter, 1-3 la Novara

Serie A: Încă o înfrângere pentru Inter, 1-3 la Novara

Serie A: Încă o înfrângere pentru Inter, 1-3 la Novara
de M.T.    |    21 Sep 2011   •   10:35

Inter Milano continuă începutul dezastruos de sezon, fiind învinsă în etapa a 4-a din Serie A de nou-promovata Novara, echipă care a revenit în prima ligă după 55 de ani şi care a câştigat pe teren propriu cu 3-1.

Cristi Chivu a revenit printre titularii nerazzurrilor după o accidentare şi a evoluat toate cele 90 de minute, însă jocul său a fost neconvingător.

Novara a avut prima ocazie în chiar primul minut, după o greşeală a fundaşului român, şi a reuşit să deschidă scorul în minutul 37, prin Meggiorini, jucător care a debutat în Serie A chiar în tricoul Interului. Fosta campioană a Italiei a fost incapabilă să ameninţe poarta gazdelor, care şi-au dublat avantajul cu cinci minute înainte de final, când Rigoni a transformat un penalty uşor acordat de arbitrul Bergonzi, care i-a acordat şi cartonaşul roşu lui Ranocchia.

Cambiasso a marcat golul de onoare pentru Inter şi a dat senzaţia că a relansat meciul, însă în minutele de prelungire Rigoni a făcut dubla şi a pecetluit prima victorie a Novarei în Serie A după mai mult de jumătate de secol.

Cea de-a patra înfrângere a Interului în primele cinci partide oficiale ale sezonului l-a enervat la culme pe preşedintele Massimo Moratti, care a lăsat de înţeles că îl va demite de Gian Piero Gasperini: „Antrenorul nu reuşeşte să ţină echipa în mână, s-a văzut clar în această seară. Să lăsăm totuşi să treacă această noapte”.

Deşi tehnicianul nerazzurrilor a declarat că „eu cred în continuare în munca mea, pentru că mi-a dat multe satisfacţii înainte”, soarta sa pare pecetluită în acest moment, presa italiană considerându-l pe Claudio Ranier favorit să-i ia locul fostului antrenor de la Genoa. Alte variante avansate de jurnaliştii din Cizmă sunt Delio Rossi sau Luis Figo.

De cealaltă parte, Attilio Tesser, omul de pe banca celor de la Novara, era extrem de fericit, victoria de marţi seara fiind prima ca antrenor în Serie A, după experienţele nereuşite de la Cagliari şi Ascoli: „Băieţii au meritat să câştige şi este o satisfacţie foarte mare. Ca să fiu sincer, nu mă aşteptam să învingem, dar mă aşteptam la un astfel de joc din partea noastră, pentru că am mai făcut-o şi în trecut”.

×
Subiecte în articol: Serie A Inter Milano Cristi Chivu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close