Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Southampton, veche cunoştinţă a Stelei, retrogradată în liga a treia engleză din motive financiare

Southampton, veche cunoştinţă a Stelei, retrogradată în liga a treia engleză din motive financiare

Southampton, veche cunoştinţă a Stelei, retrogradată în liga a treia engleză din motive financiare
Sursa foto: steaua southampton
23 Apr 2009   •   22:07

Echipa de liga a doua engleză Southampton va retrograda în liga a treia engleză la finalul acestui sezon după ce Liga Engleză de Fotbal a luat decizia de a o penaliza cu zece puncte în cadrul unei şedinţe de joi. Fosta adversară a Stelei din Cupa Uefa din 2003 este, oricum, pe o poziţie retrogradabilă, după ce strategia financiară a clubului s-a dovedit catastrofală.
Doar după etape au mai rămas de disputat din liga secundă engleză, iar Southampton are 44 de puncte, fiind pe penultimul loc al clasamentului. Şanse matematice de salvare de la retrogradare mai sunt, dar şi în acest caz ar interveni penalizarea dată de FA, iar cele zece puncte luate din dreptul echipei ar duce la retrogranarea în liga a treia. Dacă echipa nu se salvează de la retrogradare pe teren, ea va pleca în sezonul următor de liga a treia cu un handicap de zece puncte.
Southampton nu este deloc un nume de neluat în seamă în fotbalul englez. Cu jucători buni, precum Kevin Phillips, James Beattie şi Marian Pahars, "îngerii" au ajuns în 2003 pentru prima oară în istorie în cupele europene, dar au fost eliminaţi din primul tur de către Steaua lui Victor Piţurcă. Construirea unui nou stadion, de 30.000 de locuri, pe care a jucat şi Steaua în acea dublă manşă, s-a dovedit foarte păguboasă, mai ales după ce echipa a retrogradat din Premier League în 2005, potrivit Mediafax.
Problemele financiare care au urmat au dus la punerea societăţii care patronează clubul, Southampton Leisure Holdings, sub control judiciar în luna aprilie a acestui an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: retrogradare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close