Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Stadionul Wembley va găzdui finala Ligii Campionilor din 2013

Stadionul Wembley va găzdui finala Ligii Campionilor din 2013

Stadionul Wembley va găzdui finala Ligii Campionilor din 2013
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
17 Iun 2011   •   10:19

Finala Ligii Campionilor va reveni pe Wembley după numai doi ani. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat că ultimul act din 2013 al celei mai importante competiţii pentru echipele de club va avea loc la Londra, pe aceeaşi arenă care a găzduit şi meciul dintre FC Barcelona şi Manchester United din acest an.

Fondată în 1863, federaţia engleză este cea mai veche dintre toate asociaţiile naţionale, iar în 2013 va împlini 150 de existenţă. Ţinând cont de natura excepţională a acestui moment istoric, dar şi pentru că vom sărbători 150 de ani de existenţă a Legilor Jocului, am considerat că este de datoria noastră să decidem disputarea finalei Ligii Campionilor pe stadionul Wembley”, a declarat Platini.

Preşedintele fostului european a adăugat că Londra va fi şi gazda Congresului UEFA din 2013: „Este important să respectăm cei 150 de ani de existenţă a federaţiei engleze. Noi suntem aici pentru că, în urmă cu 150 de ani, au existat oameni în Anglia care au pus regulile fotbalului la locul lor. Dacă ne uităm trecutul, nu avem viitor”.

UEFA a mai decis de asemenea ca finala Europa League din 2013 să se desfăşoare pe Amstredam Arena, stadionul echipei Ajax Amsterdam, în timp ce Supercupa Europei va fi găzduită de capitala Cehiei, Praga.

×
Subiecte în articol: Michel Platini UEFA
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close