Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua datorează 23 de milioane de euro creditorilor şi toată conducerea a demisionat

Steaua datorează 23 de milioane de euro creditorilor şi toată conducerea a demisionat

Steaua datorează 23 de milioane de euro creditorilor şi toată conducerea a demisionat
Sursa foto: steaua rosie belgrad
28 Apr 2009   •   14:58

Nu, nu este vorba despre Steaua lui Gigi Becali, ci despre sora ei din Serbia, Steaua Roşie Belgrad. Fostă campioană a Europei, Steaua Roşie se confruntă cu probleme financiare fără precedent şi a fost părăsită, inclusiv, de conducătorii săi. Clubul din capitala Serbiei nu şi-a plătit salariile de foarte mult timp şi unii jucători au declarat chiar că nu mai au bani să-şi cumpere mâncare.
Câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1991, cu Miodrag Belodedici pe teren, Steaua Roşie Belgrad, sau Crvena Zvezda, şi-a pierdut anvergura europeană şi a părăsit competiţiile continentale prea devreme în ultimii 17 ani. Rivala de moarte a echipei alb-roşii, Partizan Belgrad, a câştigat deja această ediţie de campionat, iar unul dintre jucătorii echipei, Sisic, a declarat deja că nu şi-a primit salariul de multe luni şi nu mai are bani nici de chirie şi de mâncare.
Suporterii n-au mai suportat aceste umilinţe fără sfârşit şi au făcut presiuni până când membrii biroului executiv şi-au dat demisia. Preşedintele clubului, Dobrivoje Tanasijevic, se retrăsese şi el săptămâna trecută după ce media a aflat de datoria de 23 de milioane a clubului către diverşi creditori. Clubul va fi condus de un grup de trei interimari până pe 8 iunie, atunci când se va alege un nou preşedinte, potrivit Reuters.
"Steaua Roşie datorează bani jucătorilor săi, a mai avut datorii în trecut dar mereu a reuşit să şi le plătească, ceea ce înseamnă că echipa va fi plătită şi în continuare aşa cum trebuie", a declarat conducerea demisionară a clubului, în total dezacord cu informaţiile care au răsuflat în presă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close