Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Suporter olandez, condamnat la închisoare în Franţa

Suporter olandez, condamnat la închisoare în Franţa

Suporter olandez, condamnat la închisoare în Franţa
Sursa foto: Marseille
22 Feb 2009   •   13:14

Un fan al echipei olandeze de fotbal Twente Enschede a fost condamnat la şase luni de închisoare de către un tribunal corecţional din Marsilia în urma problemelor provocate la meciul de Cupa Uefa dintre Olympique Marseille şi formaţia sa favorită. Alte şase luni de puşcărie i-au fost suspendate olandezului de 34 de ani, care a fost arestat după ce a lovit un poliţist local cu o sticlă de bere.
Meciul de Cupa Uefa, disputat joi seară pe Stade Velodrome, s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Twente. Spectacolul adevărat avusese, însă, loc în jurul stadionului înaintea meciului, cu suporterii olandezi din nou în prim-plan. Aceştia sunt cunoscuţi pentru problemele pe care le provoacă peste tot pe unde merg, iar joi seară nu au renunţat la vechile obiceiuri. Francezii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi s-a iscat o bătaie generală, oprită cu greu de poliţie.
Suporterul de 34 de ani a fost arestat pentru lovirea unui poliţist şi condamnat la un an de închisoare, din care va executa doar şase luni, celelalte fiind cu suspendare, potrivit Mediafax. Presa din Hexagon mai anunţă, de asemenea, că un suporter al lui OM a fost şi el arestat după ce a aruncat cu scaune, urmând să fie judecat. Ceilalţi trei fani francezi arestaţi nu au fost deferiţi Parchetului.
Evenimentele care s-au lăsat cu arestările amintite mai sus au avut loc în faţa unui local din vecinătatea stadionului, aproximativ 80 de fani francezi şi olandezi implicându-se în cele ce au urmat, potrivit sursei citate.
Foto: ucrsr500.blogspot.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olympique Marseille
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close