Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Surpriză la CM al cluburilor: Mazembe, prima echipă africană ajunsă în finală

Surpriză la CM al cluburilor: Mazembe, prima echipă africană ajunsă în finală

Surpriză la CM al cluburilor: Mazembe, prima echipă africană ajunsă în finală
15 Dec 2010   •   10:52

TP Mazembe a devenit prima echipă africană care s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, după ce a învins surprinzător deţinătoarea Cupei Libertadores, Internacional Porto Alegre, cu scorul de 2-0.

Echipa din Republica Democrată Congo a deschis scorul în minutul 53, când atacantul Mulota Kabangu a înscris cu un şut la vinclu din interiorul careului, care l-a prins pe picior greşit pe portarul Renan. Dioko Kaluyituka a stabilit apoi scorul final în minutul 85, învingându-l pe Renan la colţul scurt cu un şut de la marginea careului.

"Este o zi în care putem să fim mândri. Cred că jucătorii noştri, pe care i-am antrenat şi cu care am jucat în fiecare zi, sunt la un nivel înalt şi au obţinut o victorie grozavă. Este minunat pentru poporul congolez. Toată Africa trebuie să fie mândră de această echipă", a declarat antrenorul lui Mazembe, Lamine N'Diaye.

În finala de sâmbătă, Mazembe va întâlni câştigătoarea semifinalei de miercuri dintre Inter Milano şi campioana Asiei, Seongnam Ilhwa.



×
Subiecte în articol: Inter Milano
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close