Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Îşi riscă întreaga carieră, din cauza unui tricou

Îşi riscă întreaga carieră, din cauza unui tricou

Îşi riscă întreaga carieră, din cauza unui tricou
17 Feb 2016   •   18:30

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a decis începerea unei proceduri disciplinare împotriva internaționalului rus Dmitri Tarasov, mijlocașul echipei Lokomotiv Moscova, care la finalul meciului de marți seară de la Istanbul pierdut cu 2-0 în fața lui Fenerbahce, în prima manșă a șaisprezecimilor de finală ale Europa League, a afișat un tricou cu imaginea lui Vladimir Putin, scrie Agerpres.

Instanța europeană consideră foarte grav acest incident, precizând că politica nu-și are locul pe un stadion de fotbal.

''Este președintele meu. Îl respect și am decis să arăt că sunt gata să-l susțin oriunde mă aflu. Am scris pe acest tricou ceea ce doream să spun'', a declarat jucătorul lui Lokomotiv Moscova.

UEFA a tratat, în trecut, cu maximă seriozitate orice incident cu motivație politică. În iulie 2015, forul fotbalistic european a amendat-o cu 30.000 de euro pe FC Barcelona, după meciul cu Juventus Torino din Liga Campionilor, în cursul căruia suporterii au afișat bannere de susținere a independenței Cataloniei față de Spania.

Cu doi ani înainte, Celtic Glasgow a fost amendată cu 50.000 de euro după meciul cu AC Milan din Champions League, în care fanii scoțieni au arborat un steag cu imaginea eroului național scoțian William Wallace și a fostului militant pentru independența Irlandei de Nord, Bobby Sands, reamintește Reuters.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin UEFA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close