Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Test crucial pentru Ucraina, care poate pierde organizarea CE 2012. Platini vizitează lucrările

Test crucial pentru Ucraina, care poate pierde organizarea CE 2012. Platini vizitează lucrările

Test crucial pentru Ucraina, care poate pierde organizarea CE 2012. Platini vizitează lucrările
Sursa foto: michel platini
15 Apr 2009   •   09:12

Din cele cinci stadioane care se află în acest moment în construcţie sau renovare în Ucraina doar unul se află în grafic. Dacă în cealaltă ţară organizatoare, Polonia, lucrurile merg ca pe roate, vecinii noştri au mari probleme în ridicarea stadioanelor şi infrastructurii şi poate pierde chiar dreptul de a găzdui meciuri la Campionatul European. Vizita de săptămâna acesta a preşedintelui UEFA, Michel Platini, va elimina multe dintre dubiile care există în acest sens.
Fotbalul din estul Europei are parte de susţinerea vădită a francezului de la cârma forului fotbalistic european, dar nici chiar acestă susţinere nu îi poate salva pe ucrainieni dacă ritmul construcţiei nu se intensifică. Întârzierile sunt importante şi există temeri serioase că stadioanele nu vor fi terminate la termen, adică în 2011, potrivit prosport.
Cinci locaţii s-au ales pentru găzdiurea meciurilor din Ucraina de la CE 2012, dar, până acum, doar arena din Dnepropetrovsk, care va avea 31.000 de locuri se ridică în ritmul dorit. Celelate stadioane, aflate în Doneţk, Harkov, Lvov şi Kiev, sunt învăluite de neîndoială. Mai mult, nici infrastructura pentru Campionatul European nu se dezvoltă cum trebuie. Sarcina, ce-i drept, nu este deloc una uşoară - trebuie construite 300 de hoteluri pentru competiţia organizată de UEFA.
În cazul fericit în care Ucraina îşi va păstra dreptul de a găzdui meciuri de campionat european, vor trebui alese doar patru oraşe. Capitalei române Bucureşti îi va reveni onoarea de a organiza conferinţa Comitetului Executiv al UEFA de pe 12 şi 13 mai, în care se vor decide oraşele gazdă de la Campionatul European din 2012, anunţă sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michel Platini UEFA Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close