Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Thierry Henry se întoarce la Arsenal: Francezul va evolua două luni pentru „tunari”

Thierry Henry se întoarce la Arsenal: Francezul va evolua două luni pentru „tunari”

Thierry Henry se întoarce la Arsenal: Francezul va evolua două luni pentru „tunari”
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    06 Ian 2012   •   15:29

Arsenal a confirmat că l-a împrumutat pentru o perioadă de două luni pe francezul Thierry Henry, aflat sub contract cu formaţia New York Red Bulls, care evoluează în Major Soccer League.

După negocieri purtate între Arsenal, Henry, New York Red Bulls şi Major League Soccer atacantul va face parte din lotul «tunarilor» pe o perioadă determinată, în lunile ianuarie şi februarie, în care Gervinho şi Marouane Chamakh vor fi plecaţi la Cupa Africii”, se arată pe site-ul oficial al londonezilor.

De altfel, Henry s-a antrenat alături de Arsenal încă din luna noiembrie, atunci când s-a încheiat sezonul din Major League Soccer, iar zvonurile privind un eventual împrumut au circulat încă de atunci.

Atacantul francez, cel mai bun marcator din istoria clubului la care a mai evoluat în perioada 1999-2007, cu 226 de goluri în 370 de prezenţe, îi va putea ajuta pe „tunari” în şapte meciuri de campionat, printre care derbyurile cu Manchester United şi Tottenham, precum şi în partida tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva italienilor de la AC Milan.

Sunt foarte fericit. A fost atât dorinţa mea, cât şi a lui Thierry, pe care îl vom avea la dispoziţie în ianuarie şi februarie. Apoi se va întoarce în Statele Unite. Însă sunt convins că în aceste două luni va fi un plus important în vestiar şi pe teren”, a declarat managerul Arsene Wenger.

Thierry Henry a fost transferat de Arsenal de la Juventus, în 1999, fiind apoi vândut la FC Barcelona, în 2007. În cei opt ani petrecuţi la Londra, atacantul francez a cucerit două titluri de campion al Angliei, două Cupe ale Angliei, a fost de patru ori golgheterul campionatului şi de două ori desemnat cel mai bun jucător din Premier League.

Jucătorul de 34 de ani va purta numărul 12 şi îşi va face redebutul la Arsenal în meciul din Cupa Angliei împotriva lui Leeds United, care va avea loc luni.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close