Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Twente - Steaua 0-0. "Roş-albaştrii" ratează mult şi sunt salvaţi miraculos pe final de Zapata

Twente - Steaua 0-0. "Roş-albaştrii" ratează mult şi sunt salvaţi miraculos pe final de Zapata

Twente - Steaua 0-0. "Roş-albaştrii" ratează mult şi sunt salvaţi miraculos pe final de Zapata
Sursa foto: kapetanos
01 Oct 2009   •   21:50

Formulă superofensivă pentru Steaua în partida de la Enschede cu echipa care a şocat Europa învingând la Instanbul pe Fenerbahce. Cu Kapetanos, Stancu şi Surdu toţi titulari în avanposturi, "roş-albaştri" au reuşit în prima repriză exact ce şi-au propus. Au controlat jocul autoritar şi au înghesuit adversarul în propriul careu, în timp ce olandezii au pus probleme în special la greşeli individuale ale steliştilor.
Steaua a aşteptat câteva minute pentru a declanşa ofensiva la poarta lui Boschker. Ocaziile au apărut după minutul zece, iar Kapetanos şi Stancu au încercat, pe rând, să ajungă la poarta olandezilor. Şuturile lor au fost, însă, imprecise, sau s-au lovit de fundaşi. Pe măsură ce trecea timpul, steliştii şi-au reglat tirul iar Boschker a trebuit să salveze de mai multe ori în faţa lui Kapetanos, în timp ce Nicoliţă l-a testat pe olandez în minutul 32 cu un şut plasat la vinclu de la marginea careului.
Olandezii au avut şi ei ocazii, cea mai mare dintre ele venind în minutul 43, când Ruiz a trecut ca în curtea şcolii de Petre Marin şi i-a pasat decisiv lui N'Kufo. Acesta şi-a făcut perfect mingea dar a şutat inexplicabil pe lângă, iar scorul pauzei a fost 0-0.
Steaua a început bine repriza secundă, şi în minutul 55 i-a făcut pe olandezi să transpire la o ocazie rară a lui Stancu. "Motanul" a primit mingea de la Nicoliţă şi, după ce a şutat în portar, a trimis iar peste poarta goală de la nouă metri. Nici elevii lui Steve McLaren nu sunt luaţi de pe maidan, însă, iar Ruiz a avut o ocazie rarisimă, şutând din vole într-un fel care părea imparabil. Zapata, însă, s-a dovedit din nou un înger păzitor şi a scos mingea în mod incredibil. Ritmul partidei s-a stins, însă, după această ocazie, până în minutul 77. Imediat după schimbarea defensivă a lui Surdu cu Onicaş, steliştii au fost aproape de a primi gol, iar Stam a şutat foarte periculos de la marginea careului. Zapata, însă, a salvat încă o dată scorul de 0-0.
Intervenţiile columbianului au părut, însă, o nimica toată pe lângă miracolul reuşit în minutul 88 de Zapata, care a scos un şut plasat foarte bine al lui Ruiz şi salvând punctul pentru care steliştii au părut că dau adevărate bătălii pe finalul de meci din Olanda.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: steaua europa league Mihai Stoichita
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close