Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA a exclus Mallorca din Europa League, "fără să ofere argumente juridice"

UEFA a exclus Mallorca din Europa League, "fără să ofere argumente juridice"

UEFA a exclus Mallorca din Europa League, "fără să ofere argumente juridice"
23 Iul 2010   •   14:16

Comisia de Disciplină a UEFA a anunţat că formaţia spaniolă RCD Mallorca nu întruneşte condiţiile necesare pentru a participa în competiţiile europene din sezonul 2010/2011.

Decizia a fost criticată de Real Mallorca pe site-ul oficial, clubul acuzând lipsa argumentelor juridice. "RCD Mallorca rămâne în afara Europa League. UEFA a comunicat clubului că nu va putea disputa competiţia europeană în acest an, însă fără să ofere argumente juridice. Comisia de Control şi Discplină a UEFA afirmă că gruparea Real Mallorca nu întruneşte criteriile de admitere şi că licenţa nu i-a fost acordată clubului, conform regulamentului UEFA. Forul contrazice astfel propria sa decizie, deoarece RCD Mallorca a primit licenţa la 14 mai. Decizia UEFA este surprinzătoare ca fond şi ca formă. Ceea ce atrage atenţia este scurtul comunicat al UEFA după atâtea ore de presupuse deliberări şi faptul că până la urmă forul a anunţat decizia fără să ofere argumente juridice care să justifice hotărârea. Clubul va studia paşii legali pe care îi poate face, atunci când va primi decizia completă", se arată în comunicatul grupării spaniole.

Conform presei spaniole, Mallorca a fost exclusă din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, în prezent având datorii de aproximativ 60 de milioane de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close