Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un junior român face senzaţie în Italia: Peste 100 de goluri în două sezoane

Un junior român face senzaţie în Italia: Peste 100 de goluri în două sezoane

Un junior român face senzaţie în Italia: Peste 100 de goluri în două sezoane
Sursa foto: Foto: frf.ro
30 Iun 2011   •   11:52

Carol Mihai (13 ani) face senzaţie în Italia. Tânărul jucător român a reuşit să înscrie peste 100 de goluri în două sezoane la Voluntas Spoleto, ceea ce i-a adus, în vara anului trecut, un transfer la Foligno Calcio, una dintre echipele cu tradiţie în descoperirea şi lansarea talentelor din Cizmă.

A fost o perioadă în care am avut multe de învăţat la şcoala de fotbal Voluntas Spoleto. În acest fel am ajuns să înscriu golurile şi să marchez şi de şase ori într-un singur meci de campionat. Am ieşit pe locul al doilea într-un sondaj făcut de SpoletoSport pentru stabilirea sportivului anului şi astfel am intrat în atenţia unor cluburi importante. Anul trecut, Voluntas era a treia în clasament, păcat că după ce am plecat eu au terminat ultimii”, a declarat Mihai într-un interviu acordat site-ului oficial al FRF.

Acomodarea la o echipă mai importantă şi dintr-o divizie superioară nu a fost deloc uşoară pentru Mihai, dar talentatul fotbalist a beneficiat de întregul sprijin al noului său club.

Foligno Calcio este un club cunoscut în toată Italia pentru că a lansat fotbalişti tineri în Serie A. Nu a fost aşa de uşor, pentru că eu sunt un tip timid şi nu cunoşteam pe nimeni.Totuşi, am avut norocul să am un antrenor bun şi colegi prietenoşi, aşa că am reuşit să mă integrez bine într-o echipă abia creată, cea de la categoria «Giovanissimi Regionali». A fost un sezon în care am evoluat ca vârf împins, al doilea vârf, playmaker, mijlocaş central şi stânga”, explică tînărul jucător român.

Deşi este urmărit de nume importante din Cizmă, AC Milan şi Empoli, Mihai nu se gândeşte încă la o altă echipă: „Deocamdată vreau să rămân la Foligno pentru că în sezonul viitor voi participa la campionatul «Giovanissimi Nazionali», care este cel mai prestigios campionat de juniori din Italia. Suntem în formă, mai ales că luna aceasta am câştigat un turneu de prestigiu, Santa Sabina, acolo unde am învins-o în finală pe Ternana cu 3-0, iar eu am înscris un gol şi am dat două pase decisive”.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close