Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un spaniol dă în judecată FIFA și cere despăgubiri de 15 milioane de euro: "VAR-ul este al meu!"

Un spaniol dă în judecată FIFA și cere despăgubiri de 15 milioane de euro: "VAR-ul este al meu!"

Un spaniol dă în judecată FIFA și cere despăgubiri de 15 milioane de euro: "VAR-ul este al meu!"
30 Iun 2018   •   15:26

Un spaniol e decis să pornească un "război" împotriva FIFA pentru a obţine despăgubiri uriaşe de la forul internaţional, pentru folosirea sistemului VAR. Madrilenul Francisco López spune că el este inventatorul sistemului de video arbitraj, pe care l-ar fi patentat în urmă cu 19 ani, când a prezentat o lucrare Ministerului Culturii şi Educaţiei din Spania, cu titlul "Fotbalul în secolul 21 (Tehnologia viitorului pentru echipele de arbitri)"

Acesta spune că a avertizat FIFA încă de anul trecut să nu folosească sistemul VAR, iar acum cere compensaţii de 15 milioane de euro, considerând că i-au fost încălcate drepturile de proprietate intelectuală asupra invenţiei sale, scrie digisport.ro.

"Voi cere 15 milioane de euro, câte cinci milioane pentru următorii 3 ani, am toate actele pregătite", spune el.

"Atunci (n.r. în 1999) mi l-am imaginat exact cum este acum, iar sistemul folosit este exact acelaşi. Cu ani în urmă era o invenţie pentru binele fotbalului, nu îmi doream nimic, nici măcar un euro, dar acum văd egoismul FIFA şi modul în care au acţionat. Aveau aprobarea mea, dacă mi-ar fi cerut-o.

Nu au răspuns şi nici nu mă aştept să o facă până când nu vor fi chemaţi în faţa justiţiei. Puteau să o rezolve cu o întâlnire şi cu o mulţumire, dar egoul lor e prea mare. Banii câştigaţi vor fi donaţi în scopuri caritabile", mai spune Francisco Lopez.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close