Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Unul dintre scafandrii dispăruţi în mare în septembrie a fost găsit mort

Unul dintre scafandrii dispăruţi în mare în septembrie a fost găsit mort

Unul dintre scafandrii dispăruţi în mare în septembrie a fost găsit mort
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Dec 2010   •   15:54

Trupul unuia din cei doi scafandri dispăruţi în mare, la începutul lunii septembrie, în timp ce inspectau o navă scufundată, a fost găsit luni. În acelaşi timp, anchetatorii au făcut şi o descoperire incredibilă: se pare că scafandrul mai avea în tuburi destul oxigen ca să poată ieşi la suprafaţă.

Trupul neînsufleţit al scafandrului se afla în compartimentul motoarelor al navei Medy. Navă încărcată cu combustibil, scufundată pe 1 Septembrie în apropiere de Tuzla, şi pe care cei doi scafandri o inspectau în momentul dispariţiei.

Un tub de oxigen plin are o presiune de 300 de bari. La adâncimea la care lucrau cei doi scafandri, 34 de metri, o butelie plină le-ar fi ajuns pentru 25 de minute. Adică exact atât cât trebuia să dureze misiunea lor. 20 de bari i-ar fi ajuns scafandrului pentru un minut.


 
“Nu ştiu dacă era suficient, cert este că în butelii mai era un pic de oxigen sau, mă rog, gaz, nu ştim dacă era oxigen, dar urmează să expertizăm”, a declarat Ionuţ Ţucă, procuror.

În funcţie de fizionomie şi de echipamentul pe care îl avea, autorităţile au stabilit că trupul i-ar aparţine lui Cătălin Ispas.

“Se pare că recuperăm nişte înregistrări, le vom analiza şi vom stabili pe parcurs”, a precizat procurorul Ionuţ Ţucă.

Imediat după dispariţia celor doi, colegii au încercat să îi găsească, însă, din cauza vremii căutările au fost oprite. Acum, odată cu găsirea unuia dintre scafandri, vor fi reluate căutările şi pentru cel de-al doilea scafandru.

×
Subiecte în articol: oxigen
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close