Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Van der Sar, la şapte meciuri fără gol primit distanţă de recordul mondial

Van der Sar, la şapte meciuri fără gol primit distanţă de recordul mondial

Van der Sar, la şapte meciuri fără gol primit distanţă de recordul mondial
Sursa foto: Edwin van der Sar
18 Feb 2009   •   16:35

Olandezul Edwin van der Sar, cel mai în formă portar al lumii în acest moment, se poate gândi deja la stabilirea de recorduri de invincibilitate. Jucătorul a ţinut poarta lui Manchester United intactă în ultimele 1.211 minute din partidele de Premier League. Şapte partide fără gol primit îi mai trebuie goalkeeper-ului pentru a stabili un nou record mondial de minute consecutive în care un portar nu este bătut niciodată.
Misiunea ar fi fost mult mai uşoară pentru van der Sar dacă Daily Mail nu ar fi descoperit că recordul recunoscut până de curând nu era de fapt cel real. În ultimii ani, performanţa portarului Abel Resino de la Atletico Madrid, 1.275 de minute fără gol încasat, era considerată drept cea mai bună din istorie. Dacă nu s-ar fi făcut alte descoperiri, batavul van der Sar ar fi depăşit această performanţă în minutul 64 al partidei de miercuri seară pe care United o joacă în compania lui Fulham. Descoperiri recente îl obligă, însă, pe "olandezul zburător", să păstreze poarta intactă şi mai mult, anunţă goal.com. Dany Verlinden a reuşit pe când juca pentru FC Bruges să nu primească nici un gol timp de 1.390 de minute, în 1990, aceasta fiind şi în acest moment cea mai lungă astfel de perioadă reuşită de un goalkeeper european.
Recordul mondial este, însă, ameţitor. Brazilianul Mazaropi a reuşit să ţină buturile intacte mai mult de un an! Astfel, fostul jucător al lui Vasco da Gama nu a primit nici un gol în campionat în perioada dintre mai 1977 şi septembrie 1978, însumând nu mai puţin de 1.816 minute fără a scoate mingea din poartă.
Van der Sar ar putea egala şi apoi depăşi această performanţă incredibilă pe 4 Aprilie, când ar putea obţine înscrierea în Cartea Recordurilor. Nu va fi, însă, deloc uşor, întrucât două dintre meciurile pe care batavul trebuie să le bifeze fără gol sunt cele cu Liverpool şi Aston Villa, considerate foarte dificile pentru campioana Manchester United, menţionează sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Manchester United
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close