Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Victorie record şi o palmă pentru Laporta: Rosell, noul preşedinte la FC Barcelona

Victorie record şi o palmă pentru Laporta: Rosell, noul preşedinte la FC Barcelona

Victorie record şi o palmă pentru Laporta: Rosell, noul preşedinte la FC Barcelona
14 Iun 2010   •   11:26

Sandro Rosell va deveni al 39-lea preşedinte de la Barcelona, după ce a obţinut o victorie clară în urma voturilor primite de la membrii clubului (socios), a anunţat campioana Spaniei pe site-ul oficial.

Omul de afaceri, în vârstă de 46 de ani, îl va înlocui pe Joan Laporta, care va părăsi postul la sfârşitul lunii, după ce a obţinut 61,35% dintre voturi în faţa altor trei candidaţi: Agusti Benedito, Marc Ingla şi Jaume Ferrer.

Rosell a strâns 35.021 de voturi, cele mai multe din istoria clubului, după o participare de asemenea record datorată dorinţei membrilor de a nu îl susţine pe succesorul preferat al lui Laporta, Ferrer, care a ieşit pe ultimul loc. "Voi fi preşedinte pentru toată lumea. Ştiu că este o poziţie cu o mare responsabilitate. Nu vă voi dezamăgi", a declarat Rosell la o conferinţă de presă.

Rosell a fost preferat deşi Laporta a prezidat una dintre cele mai de succes perioade ale clubului, pe care l-a preluat în 2003, câştigând două Cupe Europene, patru titluri în Spania şi o Cupă a Regelui. Rosell era favorit încă de la început şi s-a distanţat de actuala conducere, după ce a demisionat în 2005 din postura de vice-preşedinte pe probleme de sport. În perioada petrecută pe acest post, Rosell i-a adus pe Deco şi Ronaldinho la Barca, pentru ca apoi să demisioneze din cauza neînţelegerilor cu Laporta.

Rosell deţine o afacere în comerţul sportiv, la care a anunţat că va renunţa, iar în trecut a fost director de marketing pentru Nike în Spania şi Portugalia.

Promisiunile lui Rosell:
- îi voi oferi lui Pep Guardiola un contract pe şase ani şi îl voi transforma în Alex Ferguson al Barcelonei
- voi renova Nou Camp
- îl voi înlocui pe directorul sportiv Txiki Begiristain
- îl voi transfera pe Cesc Fabregas de la Arsenal, dacă preţul lui nu este exagerat

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close