Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Zi istorică pentru fotbalul palestinian: Echipa naţională a jucat primul meci de calificare pe teren propriu

Zi istorică pentru fotbalul palestinian: Echipa naţională a jucat primul meci de calificare pe teren propriu

Zi istorică pentru fotbalul palestinian: Echipa naţională a jucat primul meci de calificare pe teren propriu
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iul 2011   •   12:35

Duminică a fost o zi istorică pentru fotbalul din Palestina. Echipa naţională a acestei ţări a jucat primul meci de calificare la Cupa Mondială pe teren propriu.

Palestina a încheiat la egalitate, 1-1, cu naţionala Afganistanului, într-o partidă desfăşurată pe stadionul Faisal Al Husseini Stadium şi, cu scorul general de 3-1, s-a calificat în turul următor al preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2014, urmând să înfrunte, într-o dublă manşă pe 23 şi 28 iulie, Thailanda.

În faţa a 9.000 de spectatori, printre care s-au numărat mai multe figuri importante ale vieţii politice, Palestina a deschis scorul după 11 minute prin Husam Wadi, care a devenit astfel primul jucător palestinian care înscrie un gol într-o competiţie oficială FIFA în propria ţară. Oaspeţii au egalat în repriza a doua, însă reuşita lui Balal Arezou a fost insuficientă pentru ca naţionala Afganistanului să întoarcă soarta calificării.

Cel mai important lucru pentru noi este că ne-am calificat. Am reuşit să o facem, deşi am avut un meci dificil. Adversarii noştri au fost excelenţi în defensivă, dar au avut şi ceva noroc, pentru că am fi putut marca încă trei goluri. De asemenea, a fost important să arătăm că putem găzdui un asemenea meci. Am deschis o uşă pentru fotbalul din Palestina şi pentru sport în general. Lumea ştie acum că putem organiza astfel de evenimente fără nicio problemă”, a declarat la sfârşitul meciului selecţionerul palestinian, Moussa Bezaz.

×
Subiecte în articol: Palestina Afganistan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close