Antena 3 CNN Sport Fotbal intern 17 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Zi cruntă pentru fanii lui Dinamo București

17 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Zi cruntă pentru fanii lui Dinamo București

17 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Zi cruntă pentru fanii lui Dinamo București
05 Oct 2017   •   12:17

Pe 5 octombrie 2000, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști români, căpitanul lui Dinamo București, Cătălin Hîldan, se prăbușea pe teren și murea la doar 24 de ani.

Dinamo avea amical la Olteniţa. După primele 45 de minute, la pauză, secundul Cornel Ţălnar îi spune că nu va mai juca şi în partea a doua. "Mă simt într-o formă excelentă, vreau să continui şi, dacă voi simţi că voi obosi, o să fac semne să mă schimbaţi". În minutul 74 al jocului, Cătălin s-a prăbuşit din senin pe teren. Au fost ultimele momente ale unei vieţi trăite intens. Anevrism cerebral a fost verdictul medicilor, se arată într-o postare pe contul de Facebook al lui FC Dinamo.

Povestea lui Cătălin Hîldan a început pe 3 februarie 1976. Primul sport pe care l-a practicat, alături de fratele său, Cristi, nu a fost însă fotbalul, ci rugby-ul. Avea 8 ani pe-atunci, când lupta zi de zi, în Ștefan cel Mare, pentru balonul oval. Doi ani mai târziu, "Cătă" s-a apucat de fotbal, ajungând pe mâna lui Ionuţ Chirilă alături de Cezar Dinu, Mihai Tararache sau Florentin Petre. Debutul la echipa mare a "câinilor" s-a produs pe 2 octombrie 1994, într-un meci cu Steaua, dar după trei jocuri a fost împrumutat la Chindia Târgovişte. Prestaţiile excelente l-au readus în vizorul lui Dinamo, unde a intrat sub comanda lui Cornel Dinu. Sezonul 1999-2000 a fost cel mai fericit din cariera sa: dinamoviștii au reușit eventul în România, iar convocarea pentru turneul final al Euro 2000 a sosit, firesc, pe adresa clubului din Ștefan cel Mare.

×
Subiecte în articol: Dinamo Dinamo Bucuresti
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close