x close

18 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Mesajul dinamoviștilor: Te vom iubi mereu! 

05 Oct 2018   •   15:27
18 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Mesajul dinamoviștilor: Te vom iubi mereu! 

Au trecut 18 ani de când Cătălin Hîldan a ajuns în "echipa îngerilor". Un meci banal de pregătire, la Olteniţa, avea să fie ultimul pentru cel supranumit "Unicul Căpitan". Spiritul lui Cătălin este prezent permanent în Ştefan cel Mare. Suporterii îi scandează numele meci de meci, o peluză îi poartă numele, tricoul cu numărul 11 a fost retras, iar locul său din vestiar este neatins din anul 2000. Dinamo câştigase în acel an campionatul, dar startul sezonului a găsit echipa în declin. Profitând de întreruperea campionatului pentru meciurile echipei naţionale, Dinamo a jucat pe 5 octombrie un amical la Olteniţa. Cei care l-au cunoscut vorbesc despre Cătălin Hîldan, un caracter admirabil și un fotbalist cu o determinare cum rar se poate vedea, se arată într-un text postat pe site-ului clubului FC Dinamo.

"Cătălin rămâne în sufletul tuturor dinamoviștilor. A fost un jucător memorabil. El nu înşela fotbalul. Orice meci îl juca la sacrificiu." 
Ioan Andone

"Un băiat extraordinar, un adevărat căpitan. Era un lider în vestiar. Am numai amintiri frumoase cu el. Dacă ar fi fost pe teren cu Steaua, aş fi fost sigur că măcar unul dintre cei unsprezece dinamovişti va da totul pentru victorie. Ăsta a fost Cătălin Hîldan, un luptător, d-aia îl iubim şi nu-l vom uita niciodată. Ţin legătura în permanenţă cu familia şi în fiecare an, pe 5 octombrie, mă duc la mormântul lui Cătă. Am crescut împreună, am avut reuşite, dar păcat că el n-a putut să realizeze ce am realizat şi eu!" 
Florentin Petre

"A fost o onoare şi o mândrie pentru mine că am putut să fiu coleg şi, mai ales, să-l cunosc ca om. Înainte de a fi un jucător extraordinar, fantastic, a fost un om de o calitate sufletească extraordinară. Sunt prea puţine cuvinte pentru a-l descrie pe Cătălin Hîldan, omul şi jucătorul."
Ionel Dănciulescu

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati