Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Analiza meciurilor suspecte: Penalty-uri acordate uşor şi decizii controversate (VIDEO)

Analiza meciurilor suspecte: Penalty-uri acordate uşor şi decizii controversate (VIDEO)

Analiza meciurilor suspecte: Penalty-uri acordate uşor şi decizii controversate (VIDEO)
13 Apr 2009   •   15:54

Reţinerea pentru 24 de ore a patronului clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a deschis o cutie a Pandorei în fotbalul românesc. Toate tunurile DNA par a fi îndreptate în acest moment înspre arbitri şi patroni de cluburi, suspectaţi că au viciat rezultatele. În cazul lui Penescu, patronul echipei FC ARGEŞ este acuzat că ar fi oferit arbitrilor 125.000 de euro, potrivit surselor judiciare.

Mai mult, preşedintele FRF, Mircea Sandu a declarat că în scandalul din fotbalul românesc ar putea fi implicate şi unele case de pariuri. "Cred că vor fi arestări şi în domeniul pariurilor sportive", a declarat acesta. În acest context, Antena3.ro vă prezintă o analiză a meciurilor care par a fi suspecte în acest dosar, cu precizarea că, cel mai probabil, ancheta se va extinde la mult mai multe partide din Liga I.

Meciul dintre FC Argeş şi CS Otopeni a contat pentru etapa a 24-a din Liga 1 şi s-a încheiat cu scorul de 1-1. Golul gazdelor a fost marcat în minutul 21 de Cosmin Năstăsie după o primă repriză pe care echipa lui Penescu a dominat-o. Golul a fost însă controversat, iar arbitrul a validat reuşita abia după două minute. În contrast cu prima repriză, după pauză FC Argeş a redus turaţia motoarelor şi oaspeţii au reuşit să înscrie prin Liviu Ganea, în minutul 56, şi să obţină un punct vital pentru evitarea retrogradării. La nivel naţional, partida nu a fost televizată.



Partida dintre Gloria Bistriţa şi FC Argeş din etapa a 13-a s-a finalizat cu scorul de 2 la 0, în favoarea gazdelor. Aparent, o echipă nu se poate plânge din cauza arbitrajului atunci când câştigă cu 2-0. Totuşi, arbitrul Tiberiu Lajos a reuşit să enerveze puternic gazdele, refuzând două lovituri de la 11 metri pentru echipa antrenată de Ioan Sabău în prima repriză. Mai mult, Lajos l-a iertat pe piteşteanul Kamara de cartonaşul roşu atunci când l-a lovit pe un adversar la o fază fixă.

Cristi Coroian a marcat în victoria Gloriei acasă cu FC Argeş Piteşti:



FC Argeş - Universitatea Craiova 1-1, pe 3 octombrie 2008
Meciul din etapa a 10-a a Ligii 1 s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Nici partida aceasta nu a fost ocolită de semne de întrebare, după ce arbitrul Aurelian Bogaciu a acordat un penalty pentru gazde în minutul 36. Iulian Tameş a transformat lovitura de pedeapsă.
Universitatea a pierdut două puncte importante în vederea ocupării unui loc de cupă europeană la Piteşti, iar arbitrul Aurelian Bogaciu nu a fost deloc un prieten al "juveţilor". În minutul 36, Bogaciul le-a dat gazdelor un penalty după un fault al lui Găman, dar această decizie a fost mai puţin contestată. Craiova a acuzat mai mult o fază din minutul 80, atunci când piteşteanul Voiculeţ l-a faultat foarte dur pe portarul advers, Bornescu. Acesta a ripostat, dar tot el a fost eliminat, în timp ce Voiculeţ a primit doar cartonaş galben. La aceeaşi fază, Bogaciu a decis să facă "curat", trimiţând la cabine încă doi jucători, câte unul de la fiecare echipă: Bălaşa (FC Argeş) şi Baird (U Craiova).

FC Argeş a fost egalată în minutul 66, atunci când Florin Costea marchează pentru Craiova.

CS Otopeni - FC Argeş 1-2, pe 12 septembrie 2008
Alt meci cu cântec din turul acestui campionat s-a disputat între Otopeni şi FC Argeş, un meci care l-a avut la centru pe Tiberiu Lajos. Oaspeţii au "rezolvat" meciul în doar patru minute. Meciul arbitrat de Lajos a rămas, însă, cunoscut mai ales din cauza presiunii fără precedent pe care patronul FC Argeş, Cornel Penescu, a pus-o pe "cavalerul fluierului". Atunci Penescu şi-a strigat public teama că va fi furat, dar în cele din urmă echipa sa a primit un penalty care s-a dovedit decisiv.
Mai întâi Iulian Tameş a marcat un gol de poveste, din unghi din afara careului. Era minutul 38.

Acelaşi Tameş a marcat din penalty în minutul 42 şi a dus scorul la 2-0 pentru FC Argeş.

Liviu Ganea a redus din diferenţă în repriza a doua pentru Otopeni, dar meciul a fost câştigat de oaspeţi.
FC Argeş - FC Braşov şi returul FC Braşov - FC Argeş. Fiecare echipă a câştigat meciul de acasă
Nici meciurile cu FC Braşov nu par să fie "curate". Mediafax informează că patronul de la Piteşti, Cornel Penescu, ar fi plătit arbitrii din meciul cu FC Braşov cu 3000 de euro pentru a favoriza echipa.
Mai mult, se poate bănui că a fost vorba despre ceea ce în lumea fotbalului se numeşte "reciprocitate". Procurorii DNA ar putea avea informaţii că echipele lui Ioan Neculaie şi Cornel Penescu ar fi putut decide ca fiecare echipă la rândul ei să se predea în meciul din deplasare, astfel fiecare echipă având asigurate trei puncte din dubla confruntare.
Iată cele două partide disputate de FC Argeş cu FC Braşov:

FC Argeş - FC Braşov 1-0, pe 10 august 2008
Echipa antrenată de Ionuţ Badea a câştigat prin golul din minutul 5 al lui Youssouf Kamara, venit după o gafă în faţa porţii lui Stelea a fundaşilor braşoveni.


FC Braşov - FC Argeş 1-0, pe 15 martie 2009
Gazdele au câştigat după golul marcat de Robert Ilyes din primul minut al reprizei a doua, după un şut de la mare distanţă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cornel Penescu FC Arges
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close