Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Autocarul Stelei, atacat în drum spre Buzău. Huliganii i-au spart capul lui Golanski (VIDEO)

Autocarul Stelei, atacat în drum spre Buzău. Huliganii i-au spart capul lui Golanski (VIDEO)

Autocarul Stelei, atacat în drum spre Buzău. Huliganii i-au spart capul lui Golanski (VIDEO)
05 Mai 2009   •   12:46

Jucătorii Stelei au plecat marţi spre Buzău, pentru meciul din deplasare cu Gloria. La ieşirea din Bucureşti, în apropiere de Afumaţi, un grup de huligani a asaltat autocarul echipei din Ghencea, spărgând cu pietre toate geamurile maşinii.

Mai mult, polonezul Pawel Golanski s-a ales cu capul spart în urma acestui atac şi a fost ridicat de o ambulanţă la scurt timp după aceea, informează Gazeta Sporturilor. Jucătorul a fost transportat la Spitalul Militar din Bucureşti şi nu va mai putea evolua în partida pe care Steaua urmează să o dispute de la ora 21:00.

DIAGNOSTICUL DOCTORILOR


"În timp ce tranzitam localitatea Afumaţi, jucătorii erau cu atenţia către un film care rula la televizoare şi din senin a intrat prin partea dreaptă a autocarului o piatră care l-a lovit în umăr pe ofiţerul de presă şi a ricoşat în capul lui Golanski. A venit imediat o salvare care l-a transportat pe jucător la spital. În mod cert el nu va putea juca la Buzău, deşi era anunţat titular. Noi încercăm să reparăm autocarul pentru a ne putea continua drumul până la Buzău", a povestit Argăseală la GSpTV.

IMAGINI DE LA LOCUL INCIDENTULUI


Poliţia locală a ajuns la faţa locului pentru a rezolva situaţia delicată a delegaţiei "roş-albastre". În autocar erau în acele momente 18 jucători, plus staff-ul tehnic al Stelei. Cătălin Făinişi, ofiţerul de presă al Stelei, crede că a fost pus la cale un atac asupra autocarului echipei din Ghencea chiar de către fanii lui Dinamo, care fac deplasarea spre Galaţi, unde echipa lor favorită dispută un meci cu Oţelul.

Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei lui Dinamo, a infirmat la GSpTV zvonurile care spuneau că fanii dinamovişti s-ar fi aflat la originea incidentului. "Suporterii lui Dinamo se deplasează către Galaţi pe un cu totul şi cu totul alt traseu. Unii au plecat pe autostradă, iar alţii nu au luat-o prin Urziceni. Într-adevăr, au trecut unii prin Urziceni, dar de dimineaţă. Noi nu avem nici o legătură cu incidentul pe care l-au păţit cei de la Steaua, este doar o coincidenţă că ambele echipe dispută partide în aproximativ aceeaşi zonă geografică. Mi se pare deplasat să fie suspectaţi fanii lui Dinamo", a spus Mihnea.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Teodorescu, a respins şi el la GSpTV ipoteza conform căreia membrii galeriei dinamoviste au fost autorii atacului cu pietre. "Fanii dinamovişti organizaţi au fost însoţiţi de un echipaj al jandarmeriei, astfel că e exclus ca vreo persoană din rândul acestora să fi aruncat cu pietre în autocarul Stelei. Acest incident este o pată neagră pe obrazul tuturor românilor, mai ales că un cetăţean străin a fost lovit", a spus Marius Teodorescu la GSpTV.

"Microbuzul din care au fost aruncate pietrele a fost dat în urmărire şi sunt şanse mari să fie găsit repede pe drumurile din ţară. În vederea prinderii agresorilor au fost organizate filtre pe drumul unde a avut loc evenimentul. În jurul orei 13:30, un autocar cu supoteri dinamovişti a fost oprit de Poliţie în apropiere de Urziceni. 16 suporteri sunt audiaţi în aceste momente de Inspectoratul de Poliţie din Ialomiţa", informează Gazeta Sporturilor.

Valeriu Argăseală a declarat că echipa este în stare de şoc şi că meciul cu Gloria Buzău ar putea fi amânat


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close