Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Brazilia învinge România cu 1-0 în meciul de retragere al lui Ronaldo

Brazilia învinge România cu 1-0 în meciul de retragere al lui Ronaldo

Brazilia învinge România cu 1-0 în meciul de retragere al lui Ronaldo
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Iun 2011   •   05:53

Naţionala României a pierdut primul amical din turneul sud-american, 0-1 cu Brazilia, meciul care a consfinţit şi retragerea lui Ronaldo din fotbal. Unicul gol al partidei desfăşurate pe stadionul Pacaembu din Sao Paolo a fost marcat de Fred, în minutul 21.

 
Meciul de la Sao Paolo a fost, înainte de orice, despre Ronaldo, probabil cel mai mare atacant din istoria recentă a fotbalului. Iar atunci când, în minutul 30, fostul Balon de Aur a intrat pe teren, nimic altceva nu a mai contat. Nici faptul că Brazilia conducea cu 1-0 după golul lui Fred, nici că naţionala antrenată de Mano Menezes ratase până atunci cel puţin alte patru ocazii mari.
 
Ronaldo a jucat doar 15 minute. „Oricum pentru mine este prea mult”, glumea înaintea meciului fostul atacant de la Barcelona, Inter Milano, Real Madrid şi AC Milan. În acel sfert de oră, ultimul dintr-o carieră senzaţională, coechipierii săi, unii dintre ei recunoscând public faptul că îl au idol, au făcut tot posibilul să-i ofere ocazia unui gol de adio. Tătăruşanu s-a opus însă de două ori unei ultime bucurii a „Dinţosului”, care a mai irosit o şansă importantă dintr-o poziţie din care, în zilele sale bune, nu ar fi iertat. Apoi, pauza şi discursul de despărţire.
 
România? În lipsa jucătorilor care nu au considerat necesar să-şi sacrifice câteva zile din vacanţă pentru a lua parte la un astfel de eveniment şi fără a fi clar cine e şeful pe bancă, tricolorii au reuşit în puţine momente să-şi depăşească statutul de sparing partneri pentru colecţia de vedete a brazilienilor. Singurul moment din prima repriză în care gazdele au avut emoţii a venit în urma unei faze fixe, Mureşan lovind transversala dintr-o lovitură liberă de la mare distanţă, imediat după ce Fred deschisese scorul.
 
Repriza a doua s-a jucat pentru că trebuia şi pentru a oferi cât mai multor jucători ocazia de a evolua câteva minute. Brazilienii nu s-au mai omorât prea mult cu firea, însă tot au avut câteva ocazii importante, cele mai mari fiind ratate de Nilmar, Neymar şi Thiago Neves. În schimb, naţionala României a aşteptat minutul 86 pentru a-şi crea o şansă importantă, Victor, goalkeeperul gazdelor, blocând şutul lui Torje. A fost primul şi singurul său plonjon.
 
România: Tătăruşanu (Pantilimon 67) - Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici - Torje, G. Mureşan (Alexa 80), Bourceanu (Giurgiu 66), Sânmărtean (Alexe 53) - Surdu (Tănase 46), Marica (Zicu 73)
 
Brazilia: Victor - Maicon, Lucio (Luisao 71), David Luiz, Andres Santos - Sandro (Lucas Leiva 60), Elias, Jadson - Fred (Ronaldo 30, Nilmar 46), Neymar (T. Neves 76), Robinho (Lucas Rodrigues 67).

×
Subiecte în articol: Ronaldo Sao Paolo echipa nationala
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close