Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj câștigă la penalty-uri Cupa României în fața lui Dinamo. Meci în memoria lui Ekeng

CFR Cluj câștigă la penalty-uri Cupa României în fața lui Dinamo. Meci în memoria lui Ekeng

CFR Cluj câștigă la penalty-uri Cupa României în fața lui Dinamo. Meci în memoria lui Ekeng
Sursa foto: foto: Peluza Cătălin Hâldan
18 Mai 2016   •   00:24

CFR Cluj a câştigat Cupa României la fotbal, marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, după ce a învins-o pe Diinamo Bucureşti cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare. După 90 şi apoi după 120 de minute scorul a fost egal, 2-2, scrie agerpres.ro.

CFR şi-a trecut în palmares al patrulea său trofeu al Cupei României, după o finală în care a arătat mai mult pragmatism decât Dinamo.

Într-o finală dedicată fotbalistului dinamovist Ekeng, decedat pe 6 mai, Dinamo a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Eddy Harlem Gnohere (23 - penalty), Erik Bicfalvi (35), dar CFR a revenit după pauză şi a punctat prin Juan Carlos Real Ruiz (47) şi Cristian Lopez (89), trimiţând in extremis meciul în prelungiri. La loviturile de departajare, Dorin Rotariu a ratat de la Dinamo, iar Juan Carlos Real Ruiz a marcat golul victoriei.

Dinamo a controlat prima parte a meciului şi a avut prima ocazie notabilă în minutul 10, când Anton a tras periculos de la circa 25 de metri, puţin pe lângă poartă.

În minutul 14, meciul a fost întrerupt pentru un minut de aplauze, în memoria fostului fotbalist dinamovist Patrick Ekeng, decedat pe 6 mai, el purtând pe tricou numărul 14.

CFR a avut prima şansă de gol în minutul 18, când Cerniauaskas nu a reuşit să respingă, iar Bud a reluat alături.

Dinamo a deschis scorul în min. 23, din penalty, prin francezul Gnohere, după ce tot el fusese faultat în careu de Andrei Mureşan.

Dinamo a continuat să conducă ostilităţile şi a majorat diferenţa în minutul 35, prin Bicfalvi, cu capul, din centrarea lui Kortzorg.

CFR a ieşit mai mult la joc şi până la pauză şi-a creat două oportunităţi bune, prin Petrucci (40) şi Gomelt (43), cu şuturi de la distanţă, dar portarul Cerniauskas a respins de fiecare dată.

Dinamo a avut şansa la reluare să tranşeze disputa, dar Gnohere a fost deposedat in extremis, în situaţie de singur cu portarul (46). La faza imediat următoare, CFR a marcat, prin spaniolul Juan Carlos Real Ruiz (47), cu un şut de la distanţă, la care o parte de vină are şi portarul Cerniauskas.

Apoi, echipa antrenată de Mircea Rednic a mai avut două mari ocazii de gol (53), dar Gnohere a fost blocat in extremis de Juan Carlos, iar Marc a apărat şutul lui Rotariu.

CFR a fost aproape de a restabili egalitatea (61), dar Camora a trimis în bara transversală din lovitură liberă de la 18 metri.

Un moment emoţionant s-a petrecut în minutul 70 al finalei, minut în care s-a prăbuşit pe teren Ekeng la partida Dinamo - FC Viitorul din 6 mai. Spectatorii au început să aplaude, iar Peluza Cătălin Hîldan a aprins fumigene negre, în semn de doliu pentru fotbalistul dinamovist.

Jocul a scăzut în intensitate în ultima sa parte, deşi CFR Cluj a căutat egalarea cu insistenţă. Clujenii au reuşit egalarea in extremis prin Cristian Lopez, cu o lovitură de cap (89), din centrarea lui Vitor Bruno. Dinamo a încercat să obţină victoria, dar şutul lui Rotariu (90+2) s-a dus alături de poartă.

În prelungiri, Dinamo şi-a creat prima oportunitate, dar portarul Marc (ex-Dinamo) nu a avut emoţii la şutul lui Anton (92). Nedelcearu (108) a irosit o mare ocazie pentru Dinamo, şutând în portarul Marc. Lazăr (117) a fost la câţiva centimetri de golul victoriei, însă a nimerit bara transversală, pentru ca un minut mai târziu Gnohere să trimită periculos în faţa porţii dar nu a fost nimeni la recepţie. Marc a avut ultima şansă a lui Dinamo (120), lovitura sa de cap trimiţând balonul alături de poartă.

La loviturile de departajare, pentru Dinamo au transformat Bicfalvi, Gnohere, Anton şi Lazăr, iar pentru CFR au înscris Cristian Lopez, Tiago Lopes, Leo Beleck, Petrucci şi Juan Carlos Real Ruiz. Singurul care a ratat a fost Dorin Rotariu, şutul său fiind apărat de Alexandru Marc, fost portar al lui Dinamo.

Dinamo rămâne cu 13 Cupei ale României în palmares (10 finale pierdute): 1964, 1968, 1982, 1984, 1986, 1988, 1990, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012. CFR Cluj are patru trofee, în 2008, 2009, 2010 şi 2016 (au pierdut o finală).

Bătaie pe teren

În minutul 67 al finalei Cupei României, la o fază de atac a dinamoviștilor, mijlocașul Romario Kortzog l-a lovit fără minge, cu pumnul în față pe Tiago Lopes, de la CFR Cluj, scrie dolce-sport.ro.

Arbitrul Ovidiu Hațegan, care era cu spatele la fază, i-a acordat doar cartonașul galben, la sugestia asistenților săi.

Spiritele s-au încins apoi iar Tiago Lopes, care era la margine, a avut un schimb de replici cu antrenorul dinamoviștilor Mircea Rednic și cu managerul Ionel Dănciulescu. Lucrurile au degenerat și s-au implicat și mai mulți membri ai staffurilor celor două echipe.

Finala Cupei României la fotbal, care a avut loc marţi seara între Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj, pe Arena Naţională din Capitală, a fost precedată de un moment de reculegere în memoria mijlocaşului dinamovist Patrick Ekeng, decedat pe 6 mai.

După ce o fanfară a intonat imnul României, momentul solemn a fost anunţat la staţia de amplificare a arenei, iar fotbalistul camerunez a fost omagiat în timp ce peluza dinamovistă a desfăşurat un imens portret al jucătorului, încadrat de mesajele ''Între viaţă şi moarte este un singur pas'' şi ''Să-i ridicăm cupa spre cer, e tot ce ne-a rămas'', fanii de la Tribuna a II-a scriind cu cartoane ''Bon Voyage, Patrick!'', scrie Agerpres.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la 6 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa (scor 3-3), fără un contact cu un adversar în prealabil.
 

×
Subiecte în articol: Cupa Romaniei
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close