Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cine este Răzvan Burleanu, omul care vrea un al doilea mandat în fruntea FRF

Cine este Răzvan Burleanu, omul care vrea un al doilea mandat în fruntea FRF

Cine este Răzvan Burleanu, omul care vrea un al doilea mandat în fruntea FRF
17 Apr 2018   •   20:17

Răzvan Burleanu este candidat la alegerile FRF, pentru funcția de președinte, poziție pe care o ocupă și în prezent, după alegerile din 2014.

Răzvan Burleanu (29 de ani) este fiul fostului fotbalist de la FCM Bacău, Gheorghe Burleanu, jucător cu peste 300 de meciuri în Divizia A, între anii 1980-1990. Răzvan este doctor în ştiinţe politice, iar din 2007 preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal. În 2012 a devenit preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal fiind votat în unanimitate, în această funcţie. 

În 2014 a fost ales președinte al Federației Române de Fotbal.

Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat că la alegerile pentru preşedinţia FRF vor participa 255 de membri afiliaţi.

Alegerile vor avea loc la data de 18 aprilie, procedura urmând a începe de la ora 11.00, la "Casa Fotbalului".

×
Subiecte în articol: razvan burleanu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close