Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cluburile: Liga să amâne prima etapă, nu se poate juca! LPF răspunde: Se poate şi mai rău, decidem luni

Cluburile: Liga să amâne prima etapă, nu se poate juca! LPF răspunde: Se poate şi mai rău, decidem luni

Cluburile: Liga să amâne prima etapă, nu se poate juca! LPF răspunde: Se poate şi mai rău, decidem luni
Sursa foto: Gabi Balint
19 Feb 2009   •   15:57

Vremea potrivnică din ţară din ultima vreme i-a pus pe gânduri pe antrenorii cluburilor din Liga 1. Tot mai mulţi tehnicieni ai cluburilor româneşti se tem că meciurile din prima etapă a returului de campionat care va începe weekendul viitor nu se vor putea disputa în condiţii normale din cauza terenurilor impracticabile. Gabi Balint (antrenor FC Timişoara) şi Duşan Uhrin Jr. (consilier sportiv CFR Cluj) au fost primii care au deschis discuţia, restul antrenorilor acceptând ideea. Liga Profesionistă, însă, încearcă să împierdice punerea ei în practică.
Antrenorul Balint a avut o surpriză neplăcută atunci când s-a întors cu echipa din cantonamentul din Spania. Timişoara era un oraş îngheţat, acoperit de zăpadă, în aceleaşi condiţii aflându-se şi terenurile de antrenament şi de joc. Zăpada de 20 de centimetri de pe terenul de joc a fost picătura care a umplut paharul pentru Gabi Balint, acesta spunând că ai fi binevenită o măsură de amânare a reînceperii campionatului cu o săptămână:
"Da, aş fi de acord cu amânarea. Dar depinde, pentru că numai aici sunt ninsori. La Bucureşti era timpul bun. Dacă va mai ninge câteva zile, sigur că e binevenită o amânare cu o săptămână. Altfel, ar suferi mult şi spectacolul şi vor suferi spectatorii, pentru că una este să vină pe timp bun, alta e să vină pe zăpadă la meci?, a declarat Balint pentru prosport.ro.
De aceeaşi părere este şi consilierul sportiv al campioanei CFR Cluj, cehul Duşan Uhrin Jr., acesta fiind foarte nemulţumit că echipa a trebuit să întârzie cu patru zile întoarcerea în ţară din camtonamentul din Turcia din cauza condiţiilor improprii de antrenament din Cluj-Napoca.
?Dacă terenurile din ţară vor rămâne tot acoperite cu zăpadă, nu cred că ar trebui reluat de săptămâna viitoare returul?, a declarat Uhrin pentru sursa citată.
"Dacă vor continua ploile şi ninsorile, aş fi pentru amânare. Dacă vor fi trei sau patru zile cu soare, cu siguranţă returul va debuta pe 27 februarie" a precizat şi Adrian Mititelu, patronul grupării Universitatea Craiova.
Steaua şi Dinamo sunt şi ele de părere că este o formă de respect pentru jucători şi suporteri să se amâne debutul returului dacă terenurile se vor prezenta la fel ca acum şi peste zece zile. Antrenorul "câinilor", Mircea Rednic, regretă că a pregătit echipa în condiţii bune în Antalya, din moment ce meciurile se vor juca în România pe terenuri din cele mai proaste.
"Ne-am pregătit foarte bine. Toţi sunt sănătoşi, iar acesta e lucrul cel mai important pentru mine. S-a lucrat foarte bine, am avut meciuri bune în care am primit răspunsuri la fel. Adversarii noştri nu vor ţine cont de rezultatele din amicale, pentru că nici eu nu mă iau după rezultatele din această perioadă. Mă bucur că echipa a început să joace bine. Sunt îngrijorat de vreme, noi ne-am pregătit o lună de zile în condiţii foarte bune şi am înţeles că aici, săptămâna viitoare va fi şi mai rău, o să ningă, am impresia că ne-am pregătit degeaba, nu se poate juca în condiţiile astea", a declarat Rednic pe Aeroportul Aurel Vlaicu la întoarcerea în ţară, potrivit Mediafax.
LPF trage de timp:
Răspunsul Ligii Profesioniste de Fotbal nu s-a lăsat aşteptat. Valentin Alexandru, vicepreşedintele LPF, nu este deloc un adept al acestei idei, spunând că oricând vremea îşi poate reveni, situaţie în care amânarea etapei ar deveni inutilă. Oficialul de la Ligă a precizat că o decizie finală va fi luată şi anunţată luni de către Comitetul Executiv.
"Am văzut şi noi declaraţiile domnului Balint, care de fapt a sugerat, nu a cerut amânarea startului returului. În primul rând pe noi conducerile cluburilor trebuie să ne anunţe dacă doresc amânarea returului. Până acum nu a făcut-o nimeni. Probabil luni, în Comitetul executiv vom decide. Am văzut toată lumea în ce condiţii a jucat Marica cu echipa lui de club în Rusia, pe ce ninsoare şi ce ger. Aduceţi-vă aminte că Marius Lăcătuş juca cu teneşi în picioare înainte de 1989 în meciul Stelei tot în Rusia. La noi, cum dă un pic zăpada, cum ne impacientăm. Dacă peste trei zile iese soarele?", s-a întrebat retoric Valentin Alexandru într-o declaraţie pentru prosport.ro.
Foto: www.gsp.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gabi Balint
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close