Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Comisia de Disciplină a FRF a cerut dosarele de la DNA. FC Argeş în pericol să retrogradeze?

Comisia de Disciplină a FRF a cerut dosarele de la DNA. FC Argeş în pericol să retrogradeze?

Comisia de Disciplină a FRF a cerut dosarele de la DNA. FC Argeş în pericol să retrogradeze?
Sursa foto: cornel penescu
23 Apr 2009   •   22:57

Suporterii echipei FC Argeş au toate motivele să se teamă că formaţia pe care o susţin va retrograda în Liga a II-a ca urmare a scandalului care a dus deja la arestarea lui Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Marcel Lică, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu. Soarta clubului se va judeca, astfel, de către instanţele sportive şi deciziile luate de Tribunalul din Argeş nu vor avea nici o influenţă în acest caz.
Comisia de Disciplină a început deja procedurile pregătitoare pentru a putea să judece şi să ia măsuri pe linie sportivă, dacă se impune, împotriva echipei FC Argeş. Piteştenii sunt acuzaţi că au beneficiat de arbitraje favorabile în acest sezon de campionat, după ce patronul formaţiei, Cornel Penescu, a dat mită preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, observatorului FRF Marcel Lică şi mai multor arbitri. Comisia a cerut deja DNA Piteşti să îi trimită dosarul pentru a folosi probele în luarea deciziei.
Tribunalul Argeş a dispus, până acum, arestarea preventină a lui Cornel Penesc, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă, Cristian Libertatu, Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Marcel Lică, în timp ce Tiberiu Lajos şi Aurelian Bogaciu au fost audiaţi de DNA şi se vor mai întoarce pentru a vorbi despre meciurile pe care le-au arbitrat.
Steliştii Lăcătuş, Lovin şi Cernea, suspendaţi
În şedinţa de joi, Comisia de Disciplină a FRF a mai decis şi suspendarea pentru o etapă a antrenorului Stelei, Marius Lăcătuş, după ce acesta a fost trimis în tribune la meciul din etapa trecută dintre Steaua şi CFR Cluj, încheiat cu scorul de 1-1. "Fiara" va urmări din tribune partida pe care Steaua o va juca în deplasare, cu CS Otopeni. Comisia de Disciplină l-a suspendat şi pe mijlocaşul "roş-albastru" Florin Lovin pentru două meciuri, după ce acesta a primit direct cartonaşul roşu în acelaşi meci, fiind trimis la cabine de arbitrul Teo Crăciunescu. Fotbalistul va trebui să plătească şi o amendă de 3.000 de lei, în timp ce antrenorul său va plăti 780 de lei penalizare.
Steliştii au rămas pentru două etape şi fără portarul de rezervă, potrivit Mediafax, după ce Cornel Cernea, căci despre el este vorba, l-a înjurat pe arbitrul Crăciunescu la finalul partidei. Zapata poate fi sigur, în aceste condiţii, de locul în prima echipă a Stelei în următoarele două etape.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Arges FRF Liga I FC Steaua DNA Marius Lacatus
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close