Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Comitetul Executiv al FRF anulează măsura aberantă a lui Dragomir: violabilitatea contractelor jucătorilor

Comitetul Executiv al FRF anulează măsura aberantă a lui Dragomir: violabilitatea contractelor jucătorilor

Comitetul Executiv al FRF anulează măsura aberantă a lui Dragomir: violabilitatea contractelor jucătorilor
Sursa foto: dumitru dragomir
26 Ian 2010   •   19:31

Întrunirea Adunării Generale a FRF cu prilejul realegerii lui Mircea Sandu în funcţia de preşedinte al instituţiei a dus, în cele din urmă, la anularea uneia dintre cele mai penibile decizii luate vreodată de Comitetul Executiv. Astfel, CE s-a reunit după Adunarea Generală şi a anulat dreptul cluburilor de a modifica unilateral contractele jucătorilor pe motive de probleme financiare. Hotărârea fusese luată în decembrie 2009, când Dumitru Dragomir conducea lucrările Comitetului.
"În cadrul şedinþei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, a fost reanalizată propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de asimilare a situaţiei de criză financiară cu forţa majoră şi, în consecinţă, acordarea dreptului cluburilor de orice categorie competiţională de a reduce unilateral drepturile financiare stabilite în contractele încheiate cu jucătorii. Ca urmare a Avizului negativ formulat de Departamentul Juridic al FRF, precum şi ca urmare a opiniei legale formulate de o societate civilă de avocaţi, a fost respinsă propunerea LPF mai sus menţionată, astfel cum a fost aceasta reţinută în Hotărârea Comitetului Executiv al FRF nr. 13 din data de 21.12.2009, punctul 4", a comunicat FRF pe site-ul oficial.
Dumitru Dragomir propusese ca formaţiile din toate nivelele fotbalului românesc să poată reduce unilateral valoarea contractelor jucătorilor pentru o perioadă de un an, cu maxim 50% din valoare, pentru a face faţă în condiţiile crizei economice. Chiar preşedintele Mircea Sandu, care în acea perioadă se afla în străinătate cu probleme de sănătate, a transmis că, jucător fiind, ar fi intrat în grevă dacă i s-ar fi redus unilateral salariul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dumitru Dragomir
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close