Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cristi Chivu a inaugurat la Slatina noul complex sportiv Inter Campus

Cristi Chivu a inaugurat la Slatina noul complex sportiv Inter Campus

Cristi Chivu a inaugurat la Slatina noul complex sportiv Inter Campus
10 Noi 2009   •   16:06

Cristian Chivu, fundaşul lui Inter Milano şi al naţionalei de fotbal a României, a inaugurat, marţi, la Slatina, complexul sportiv care găzduieşte Inter Campus, programul - dezvoltat de FC Internazionale în colaborare cu Pirelli şi Asociaţia Noua Comunitate - care foloseşte jocul de fotbal ca instrument de promovare şi integrare socială, informează site-ul oficial al clubului italian, Inter.it.

La ceremonia au participat, printre alţii, Darius Vâlcov, primarul Slatinei, Aldo Montinaro, director tehnic al Inter Campus, Gino Rigoldi, preşedintele Noua Comunitate, şi Enrico Malerba, directorul Pirelli România.

Inter Campus, activ din anul 1997, se adresează zecilor de mii de copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, din douăzeci de ţări din întreaga lume. În România, pe baza experientei de succes şi colaborării între Inter Campus şi Asociaţia "Inimă Pentru Inimă" în beneficiul a 450 de orfani din oraşe ca Râmnicu Vâlcea si Braşov, iniţiativa a fost dezvoltată în continuare în beneficiul tinerilor din Slatina, pentru a le oferi o distracţie, un eficient instrument de creştere, agrement şi recuperare psihomotorie.

Pentru această ocazie, coordonatoarea Inter Campus România, Lidia Dobre, a adus 30 de copii de la Râmnicu Vâlcea pentru o zi de sărbătoare şi de integrare cu Chivu şi colegii lor din Slatina, se mai arată pe site-ul oficial al Inter Milano.

"Mă simt onorat. Este un lucru minunat să sprijiniţi un asemenea proiect de care copiii obişnuiţi şi cu probleme au mare nevoie în a deveni oameni, bărbaţi, a face din viaţă o virtute. Le mulţumesc celor care m-au invitat, mai ales că s-au facut ceva eforturi pentru a ajunge eu aici. Sper să ne revedem cât mai curând cu alte proiecte în alte oraşe din România. Dincolo de talent este nevoie de educaţie bună, sacrificiu şi multă muncă. Aici nu se pune problema de a deveni jucător profesionist. Primul gând pe care îl avem cu acest proiect nu e acela de a creşte fotbalişti pe viitor, ci de a le da o educaţie copiilor, posibilitatea de a alege un drum în viaţă, cel bun şi corect. Apoi dacă există pasiune, celor care vor să meargă spre această meserie de fotbalist le dorim mult succes şi sper să ne calce pe urme", a spus Chivu, citează Mediafax.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristi Chivu Inter Milano
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close